Dolar

32,4313

Euro

34,4492

Altın

2.489,47

Bist

9.679,80

YouTube ve Netflix'in ardından Facebook ve Instagram'dan koronavirüs kararı!

Online dizi ve film platformu Netflix ile video paylaşım sitesi YouTube'un Avrupa için aldığı yayın kalitesini düşürme kararının ardından Facebook ve Instagram'dan da video kalitesini düşürme kararı geldi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-23 15:49:41

YouTube ve Netflix'in ardından Facebook ve Instagram'dan koronavirüs kararı!

ABD'li teknoloji devi Facebook, platformlarında video akış kalitesini azaltacağını açıkladı. Şirket sözcüsü yaptığı açıklamada, "Ağda potansiyel herhangi bir tıkanmayı hafifletmek amacıyla, Avrupa'daki Facebook ve Instagram videolarında geçici olarak bit oranını azaltacağız" ifadelerini kullandı.

AĞLARDA TIKANMA YAŞANIYOR

Mepanews'te yer alan habere göre AB Endüstri Komisyoneri Thierry Breton, sağlık hizmetleri ve okulların kapanmasının ardından evlerinden uzaktan eğitime geçen çocuklar için band aralığını serbest bırakma çağrısı yapmıştı.

Şimdiye kadar Avrupa telekomünikasyon operatörlerinin şu anki veri trafik akışıyla baş edebildiklerini açıklasa da birçok insanın evden çalışmaya geçtiğinden dolayı ağlarda tıkanma olma ihtimaliden endişe ediliyor.

NETFLİX ve YOUTUBE DA BENZER BİR KARAR ALMIŞTI

Daha önce dizi ve film platformu Netflix, Avrupa'daki kullanıcılarına sunduğunu yayın hızında yüzde 25'lik bir yavaşlatmaya gideceğini açıklamıştı. YouTube da sadece birkaç kez kullanım konusunda zirveyi gördüklerini ancak yine de ‘sistem üzerindeki genel baskıyı azaltmak' için akış kalitesini düşüreceklerini duyurmuştu.

Video izlemenin toplam internet ağının üçte ikisini oluşturduğu belirtiliyor.

Haber Ara