Dolar

32,5019

Euro

34,5574

Altın

2.497,42

Bist

9.548,09

Youtube'da 'son dakika' özelliği

Dünyanın en önde gelen video izleme platformu Youtube, yeni bir özelliği ile kullanıcıların hizmetine sunulacak.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-20 20:10:02

Youtube'da 'son dakika' özelliği

Youtube, dünyanın her yerinden canlı yayın yapabilen bir televizyon haline gelmeye başladı. Bu durumu farkeden Google kullanıcıların son dakika gelişmelerinden haberdar olabileceği özel bir bölüm oluşturuyor. Son dakika haberlerini anlık olarak görebileceğimiz bu bölüm, ana sayfada ve mobil uygulamalarda kullanılmaya başladı.

Youtube'da bir videodan diğerine geçiş yapmak çok sıradan bir durum ancak 'son dakika haberleri' bölümünde gelişmeler tek bir kanal üzerinden yayınlanacak. Yani kullanıcılar herhangi bir son dakika gelişmesini elle aramayacak bu kanaldan takip edebilecek.

Bu yeni özellik, Youtube ana sayfasında önerilen bir kanal gibi görünüyor. Birçok haber kanalı Youtube üzerinden 24 saat canlı yayın yapıyor. Dolayısıyla dünyanın çeşitli yerlerindeki haber kaynaklarının tek bir kanal üzerinde toplanması iyi bir düşünce gibi görünüyor.

BİLGİ KİRLİLİĞİNİN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Son dakika haberleri bölümündeki içerikler ülkeden ülkeye değişiklik gösterebilir. Geçtiğimiz hafta yaşanan Barselona terör saldırısı gibi küresel olaylarda herkesin benzer içeriklerle karşılaşabileceği belirtiliyor.

Google'ın son dakika haberleri özelliğini oluşturmasındaki en önemli amacı bilgi kirliliğinin ve yalan haberlerin önüne geçmek istemesi. Youtube, milyonlarca kişi tarafından kullanılan bir sosyal medya platformu. Dolayısıyla bir olay hakkında kaynağı doğrulanmamış videolar saniyeler içerisinde dolaşıma girebiliyor, ancak Google'ın yeni adımı bu sorunun önüne geçebilir.

Son dakika haberleri bölümüne eklenecek olan içeriklerin nasıl belirleneceği henüz bilinmiyor. Bölümün her zaman ana ekranda görünüp görünmeyeceği konusunda da belirsizlik sürüyor.

Haber Ara