Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

'Yolsuzlar Çetesi' 14 Ekim'de vizyona girecek

'Yolsuzlar Çetesi' 14 Ekim'de vizyona girecek

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-07 15:42:47

'Yolsuzlar Çetesi' 14 Ekim'de vizyona girecek
Yönetmenliğini Ali Ayyıldız'ın üstlendiği "Yolsuzlar Çetesi" filmi 14 Ekim'de vizyona girecek.

Filmin Cihangir'de yapılan basın lansmanında AA muhabirine açıklamada bulunan başrol oyuncusu Osman Sonant, filmde Kamil karakterini canlandırdığını belirterek, "Kamil, parasızlıktan, aşkına ulaşamamaktan deliren bir karakter. Bir isyanı var ama filmin zaten güzel tarafı filmdeki bütün karakterlerin bu isyan sonrası bir yol aramaları. Yolu bulamadıkları için de 'Yolsuzlar Çetesi' bu, yol bulamıyorlar çünkü." dedi.

Sonant, senaryoyu okuduğunda yönetmene filmi komedi yerine drama olarak çekmeyi düşünüp düşünmediğini sorduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Yönetmen, 'Düşündüm ama o bizi eğlendirmez. Halbuki o umuda tutunmak için ne kadar komik duruma düştüğümüzü görmemiz gerekiyor.' dedi. Klişeye yürümek istemedi. Çünkü hayatı çok ciddiye alıyorsun ve komik duruma düşüyorsun. İnsanın düştüğü bu komik durumu kendisine göstermezsek zor. Kendimiz dışında o kadar çok şeyi yönetmeye çalışıyoruz ki, halbuki kendimizi yönetsek yetecek. Beklentimizi azaltsak, biraz teslim olacağız. Bunu görmek için komedi gerekiyor."

Son yıllarda komedi filmlerin arttığına dikkati çeken Sonant, bunun sosyolojik nedenleri olduğunu, Türkiye'nin içinde yer aldığı coğrafyada yaşananların komedi filmlerinin artmasında etkisi olduğu yorumunu yaptı.

Sonant, insanların içindeki şiddetin gittikçe artığı düşüncesini dile getirerek,

"Kimsenin uzlaşamadığı, birbiriyle konuşmadığı ve herkesin ezberden gittiği bir ortamda insanların rahatlamaya ihtiyacı var. Biraz hayatın bu kadar da ciddi olmadığını, her şeyin elimizde olmadığını, eleştirdiğimiz yerlerin, makamların bile elinde olmadığını anlamak için meseleyi tiye almak gerekiyor. Tiye alacaksın ki ciddiye almayalım. Hayat kendisi ciddidir ama ciddi olan yaşadığımız somut hayat değil ciddi olan, hayatın kendisi, yaşamak ciddi. Yoksa, geri kalanı tirajikomik."

Filmin son halini izlemediğini belirten Sonant, "Galada izleyiciyle izlemek istiyorum. Nasıl olduğunu bilmiyorum ama şunu biliyorum, çok ciddi mesajları yok ama sosyolojik bir altyapısı var. Çok ciddi göndermeleri yok ama boş da değil. Ama bu işler hep anlayanadır. Ben sosun içine birçok şey koyarım, kimi zencefili, kimi biberi, kimi tarçının tadını alır. Film de böyle." değerlendirmesini yaptı.

Başrol oyuncularından Özge Sezince Varley ise, filmin rol aldığı ilk sinema filmi olduğunu aktararak, "Mahallenin tatlı, hırslı, şirin bir karakter olan Gülay rolünü canlandırıyorum. Bir o kadar da aşık bir karakter, Kamil karakterine aşık. Fakat, onun çulsuzluklarından, yolsuzluklarından dolayı ailesi bu aşka müsaade etmiyor ama Gülay oldukça ısrarlı bir kız." ifadelerini kullandı.

Varley, canlandırdığı karakterle ortak noktaları olduğuna değinerek, şunları kaydetti:

"Gülay biraz eli maşalı da bir karakter. Ben bütün oynadığım karakterlerin içimde bir yerlerde olduğuna inanıyorum. Sadece beslediğiniz tarafı öne çıkar. Bütün duygular insanın içinde var, onu bulup beslediğinizde, işlediğinizde ortaya keyifli bir karakter çıkıyor."

Film vizyona gireceği için heyecanlı olduğunu vurgulayan Varley, "Filmin 'biz komik olmalıyız' diye bir derdi yok, çok samimi bir şekilde çekildi. İzleyicinin harcadığı paraya, ayırdıkları vakte sonuna kadar değeceğine inanıyorum. Belki klişe olacak ama biz çekimlerde çok eğlendik gerçekten, bunun onlara da yansıyacağını düşünüyorum." diye konuştu.

- "İnsanların görünüşüm hakkında söylediklerini umursamıyorum"

Filmde "Baba" karakterini oynayan Seyithan Özdemir ise, daha önce "Sarmaşık" filminde rol aldığına vurgu yaparak, "İlk filmde çalışırken Ali Ayyıldız orada ikinci yönetmendi, bu filmde rol teklif etti. Baba karakterini canlandırıyorum. Bu bir mafya babası değil. Hoşuma gitti. Normalde benim çocuğum yok çünkü ben hala kendim çocuğum." dedi.

Özdemir, set ortamında keyifli zaman geçirdiklerini belirterek, ortaya iyi bir film çıktığına inandığını ifade etti.

Filmin sosyal medyada duyulmasıyla görünüşüyle ilgili bazı kişilerin olumsuz görüşler belirttiğine değinen Özdemir, şu açıklamayı yaptı:

"Onların görünüşüm hakkında yazdıklarını hiç umursamıyorum. Türk milleti sever de, sevmez de. O halkın bileceği iş, bu ayrı. Herkesin fikrine saygım var. Kötü söz söyleyene söyleyecek bir sözüm yok. İyi düşünen iyidir, kötü düşünen kötüdür bana göre. Ben halime şükrediyorum her zaman. Allah böyle uygun görmüş."

Özdemir, sinema filmlerinden önce korumalık görevi yaptığını paylaşarak, "Boyum 2.05 santimetre. İnsanın güzelliği dışında değil içindedir. Biz de insanı güzel karşılarsak güzelizdir, kötü karşılasak kötüyüzdür. Sevenim de sevmeyenim de vardır. Yolda yürürken insanlar bana bakıyor, tanıyanlar oluyor farkındayım ama galiba çekiniyorlar, gelip yanıma resim çekilmeye çekiniyor. Bazen gelip çekilmeye cesaret eden oluyor ve 'Bu cüssede bu kalp' diyorlar." şeklinde konuştu.

Film, 14 Ekim'de vizyona girecek.

Yönetmenliğini Ali Ayyıldız'ın, senaryosunu Ali Ayyıldız ve Tufan Bora'nın birlikte üstlendiği filmde, Osman Sonant, Beyti Engin, Kadir Çöpdemir, Pascal Nouma, Mesut Can Tomay, Özge Sezince Varley, Burak Güneş, Seyithan Özdemir, Ali Tutal, Güzin Usta, Nurcan Eren ve Yakup Yavru gibi isimler rol alıyor.

Yapımcısının Hakan Mataracı olduğu filmin konusu ise şöyle:

"Fiko ve Kamil ailelerinin evlerini ipotek ederek bankadan ve tefeci Rıfat'tan aldıkları paralarla mahallelerinde bir büfe açmış, var olma mücadelesi veren iki kafadardır. Hem evleri hem de dükkanı almak için elindeki senedin ödeme tarihini erkene çekince ikili sıkışır. İşlerini toparlayıp para kazanmak için mahallenin bitirim öğrencisi Cafer ile anlaşırlar. İkilinin para kazandığını gören Rıfat dükkanlarını yakarak onları yeniden zor duruma düşürür."


Haber Ara