Dolar

32,5910

Euro

34,8753

Altın

2.492,69

Bist

9.695,42

'Yollarda devlet yok!'

Sabah Yazarı Hıncal Uluç, bugünkü köşesinde 'trafikte denetleme olmadığını' yazdı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-07 15:37:39

'Yollarda devlet yok!'

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Ankara-İstanbul arasında yaptığı bir yolculuğu anlatan Uluç, bu yolda yaşadıklarını anlatarak Emniyet Müdürü'ne seslendi: "Otoyolları hayvanlara da açmışlar..."

O yolculuğu böyle anlattı:

OTOYOLLARI HAYVANLARA DA AÇMIŞLAR

Cumartesi sabahı TEM otoyoluyla Ankara'ya gittik Ercan'la.. Pazar öğleden sonra da döndük.. Gidiş de geliş de çok rahat, çok keyifli, çok eğlenceli olabilirdi, o harika otoyol, yurdumun harika manzaraları sayesinde... Ne var ki o otoyolu, hayvanlara da açmışlar. Ne kural tanıyorlar, ne başkalarının haklarına saygıları var, ne de insanlıktan nasipleri... Bu yüzden "Hayvan" diyorum ya onlara... Hani her yıl ekranlarda izlersiniz.. İspanya Pamplona'da, öfkeli boğaları sokaklara salarlar.. Onlar insanlarla birlikte koşarken, önlerine geleni boynuzlarlar... TEM yolu işte aynen o.. Bir yığın boğa da değil, deli dana arasında araba sürüyorsunuz, yüzlerce kilometre...

YOLLARDA DEVLET YOK

Gidiş dönüş, Ankara içi dahil 1000 (Bin) kilometre yaptık.. Bir, tek bir trafik ekibi, trafik kontrolü görmedik.. Ne otoyolda, ne Ankara yollarında..

HAYVANLAR "KONTROL" OLMADIĞINI BİLİYORLAR

İşin acısı, ben şaştım ama, o deli danalar bu ülkede "Trafik Kontrolü" hele "Otoyol denetimi" diye bir şey olmadığını adları gibi biliyorlar ki, bu kadar pervasız, bu kadar korkusuz, bu kadar hayvan olabiliyorlar.. Allah korkuları yok tamam, ama "Yakalanma korkuları" da yok.. Çünkü onları yakalayacak bir Otoyol Trafik ya da Jandarma ekibinin görevli olmadığından eminler.. Bu kadar başı boş, bu kadar kontrolsüz, denetimsiz bırakılan yerde ne olur? Terör!.. Otoyollar terör alanı!.. Canını kurtaran gazi. Kurtaramayan niyazi!.

EMNİYET MÜDÜRÜNE SELSENDİ

Böyle bir ayıp olabilir mi, Emniyet Genel Müdürü Kardeşim?. Siz ne iş yaparsınız?. Göreviniz ne? Hiç o TEM yolundan, eskortsuz, sirensiz, ışıklı çakarlarınız olmadan vatandaş gibi gittiniz mi?. Vatandaşın can pazarını yaşadınız mı?

...

Güya hem de Ankara- İstanbul gibi en işlek, en kalabalık otoyolda 48 saatte tek bir ekip olmadığını görüp "Nerdesiniz siz beyler?. Ne iş yaparsınız?. Bu vatandaşın vergileri ile bunca maaş alıp, onların canlarını korumazsınız" dediniz mi?

Ben durmadan İstanbul Trafiğini yazıp, "Bu şehir sahipsiz" diyorum.. Meğer Türkiye'nin, tüm ülkemin sahibi yokmuş!.

Haber Ara