Dolar

32,3289

Euro

35,0459

Altın

2.282,92

Bist

8.984,24

Yol Belgesi nasıl alınır?

Yol Belgesi nasıl alınır? Sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde yola çıkacak olan vatandaşlar, seyahat izin belgelerini çıkartmalıdırlar. Önemli bir mazereti olmadığı sürece vatandaşların sokağa çıkmaması gerektiği Sağlık Bakanlığı tarafından vurgulanıyor. Peki ama sokağa çıkmak, seyahat etmek için hangi belge çıkartılır? Seyahat belgesi nasıl çıkarılır? Yol belgesi nasıl çıkartırım? İşte merak edilen detaylar...

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-01-11 17:46:17

Yol Belgesi nasıl alınır?

Yol Belgesi nasıl alınır? Sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde yola çıkacak olan vatandaşlar, seyahat izin belgelerini çıkartmalıdırlar. Önemli bir mazereti olmadığı sürece vatandaşların sokağa çıkmaması gerektiği Sağlık Bakanlığı tarafından vurgulanıyor. Peki ama sokağa çıkmak, seyahat etmek için hangi belge çıkartılır? Seyahat belgesi nasıl çıkarılır? Yol belgesi nasıl çıkartırım? Şimdilerde kullanılmayan fakat lazım olması durumunda önceden alınması gereken bir belgedir.

Yol belgesi nasıl alınır?

Yol belgesi almak için 199'u arayarak ya da e- Devlet üzerinden dilekçe vererek alabilir.

- 199'u aradığınızda telefon başındaki kişiler sizi yönlendirerek belgeyi çıkartacağınız onay mesajını telefonunuza yönlendiriyor. Gelen mesaja gerekçenizin bildirileceği belgeyi yükleyip onay mesajını bekeleyerek onay koduyla yola çıkabilirsiniz.

-  e-Devletten yapacağınız işlemde de bilgilerinizi doldurarak onay belgesine gerekçenizin olduğu bildirim kağıdını yükleyip onay koduya yola çıkmanız gerekmektedir.

 

Haber Ara