Dolar

32,5804

Euro

34,8041

Altın

2.508,71

Bist

9.693,46

YÖK ile Malezya arasında işbirliği

YÖK ile Malezya arasında işbirliği

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-14 15:26:07

YÖK ile Malezya arasında işbirliği
YÖK, Malezya ile yükseköğretim alanında işbirliği anlaşması imzalandığını bildirdi.

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, Malezya'nın Kelantan Eyaleti Başbakan Yardımcısı Mohamed Amar Abdullah başkanlığında, aralarında Kelantan Yükseköğretim, Bilim ve Teknoloji Bakanı Dr. Mohamed Fadzli Hassan'ın da bulunduğu heyet, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette yükseköğretim alanında işbirliğini öngören bir anlaşma imzalandı. Anlaşma, 14 eyaletten oluşan Malezya ile Yükseköğretim Kurulu arasında yapılan ilk işbirliği sözleşmesi özelliğini taşıyor.

Konuk Başbakan Yardımcısı Abdullah, özellikle sağlık ve mühendislik alanında Türkiye'deki yükseköğretimin geldiği düzeyi takdir ettiklerini, ülkesindeki gençlerin sağlık, mühendislik ve ilahiyat alanlarında Türkiye'de eğitim görmelerini istediklerini belirtti.

Kelantanlı gençlerin, ilahiyat alanında hem lisans tamamlama hem lisans hem de yüksek lisans ve doktora düzeylerinde Türkiye'deki fakültelerde okumalarını arzu ettiklerini vurgulayan Abdullah, Kelantan Eyaleti Hükumetinin burslusu olarak okuyacak Malezyalı öğrenciler için Türkiye'nin kontenjan ayırmasını talep etti.

YÖK Başkanı Saraç ise Malezya ile pek çok alanda gelişmiş olan ilişkilerin yükseköğretim alanına henüz yansımadığını, yaklaşık 60 bin öğrencisini yurtdışında okutan Malezya'dan Türkiye'ye de öğrenci akışının olmasından memnuniyet duyacaklarını belirtti.

Türkiye'nin son zamanlarda yükseköğretimde özellikle bölge ülkeleri, Afrika ülkeleri ile Türki Cumhuriyetler ve İslam ülkeleri açısından bir cazibe merkezi haline geldiğine işaret eden Saraç, Türkiye'deki üniversitelerde Malezyalı gençlerin de eğitim görmesinden büyük memnuniyet duyacaklarını sözlerine ekledi.

Haber Ara