Dolar

32,3764

Euro

35,0246

Altın

2.326,54

Bist

9.142,40

YÖK Başkanı'ndan baraj puanı açıklaması

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, “Yeni sistem arayışı gündemimizde yok” açıklamasında bulundu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-18 10:32:07

YÖK Başkanı'ndan baraj puanı açıklaması

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, CNN TÜRK'e verdiği röportajda, öğrencilere kaygı duymaması gerektiğini söyledi.

YÖK Başkanı'nın konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle: 

"SÜRE DEĞİŞMEYECEK"

Üniversite sınavlarında dört aya yayılan bir sistemden hafta sonunda toplanan bir sisteme geçtik. Öğrencilerimiz temel yeterlilik seviyelerinin, sayısal ve sözel okuryazarlığın sorgulandığı bir sistemle tanıştı. Bizim bu sene, hatta önümüzdeki sene yeni bir sistem arayışımız yok. Kesin ifadeyle cevaplandırmak isterim bunu. Baraj puanlarında da bir değişikliğe gidilmeyecek. Testlerde belirlenen sürelerle de bir değişiklik olmayacak.

"HOCALARI EN ÖNEMLİ REHBERLERİ"

Süre de aslında sınavın bir parçası. Bir sınav stresi söz konusu. Öğrencilerimiz ellerinden geleni yapmışlardır. Derslerine çalışmışlardır. Hocaları en önemli rehberleridir. Öğrenciler, kendilerine özgüven duysunlar ve sükûnet içinde bu sınava girsinler istiyoruz. Sınavla ilgili şu, bu değişiklik konularını gündemlerinden çıkarsınlar.?

"DEĞİŞİKLİK YOK"

YTY'de 200 üzeri puan alanların, bu yıl puanları geçerli olacak mı? Bunu geçen sene beyan etmiştik. Bir taahhüttü bu. ÖSYM ile birlikte bu hususta bir çalışma yapıldı. Geçen sene almış oldukları notun bu yıl korunacağı net bir şekilde konuşuldu. Geçen seneki beyanımızda bir değişiklik yok.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara