Dolar

32,3275

Euro

35,0894

Altın

2.298,00

Bist

8.984,15

Yılmaz: Silahla demokrasi aynı anda olmaz

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 'Silahla demokrasi aynı anda olmaz. Silahla kalkınma aynı yerde olmaz' dedi....

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-17 22:20:34

Yılmaz: Silahla demokrasi aynı anda olmaz

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Bakan Yılmaz ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır'da AK Parti İl Başkanlığı'nın Bağlar ilçesindeki bir düğün salonda düzenlediği bayramlaşma törenine katıldı.

Kalkınma Bakanı Yılmaz, burada partililere hitaben yaptığı konuşmada, PKK'nın Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki barajlara yönelik saldırılarına değindi.

Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bu saldırıları yapan aynı çevreler bir taraftan da dönüp vatandaşa diyorlar ki 'Bu devlet, bu hükümet bu bölgemizde hizmet etmiyor, yatırım yapmıyor' diyorlar. Bu samimiyetsizliktir. Çok açık ve net bir samimiyetsizliktir" ifadelerini kullanan Yılmaz, "Bu saldırılara en küçük bir söz söylemeyeceksiniz, kınamayacaksınız, lanetlemeyeceksiniz sonra dönüp hükümet niye hizmet etmiyor diye soracaksınız. Bunu yapanlar, aynı çevreler iki tavrı da gösteriyorlar bu samiyetsizlik. Bunu da bizim ifşa etmemiz lazım. Her fırsatta tekrarlamamız lazım. Vatandaşımıza bunu çok iyi anlatmamız lazım" diye konuştu.

"Vatandaşın emniyetini sağlamak bizim birinci vazifemizdir"

Hükümetin kamu düzeni konusunda son derece hassas olduğunu belirten Yılmaz, şöyle devam etti:

"Silahla demokrasi aynı anda olmaz. Silahla kalkınma aynı yerde olmaz. Türkiye artık bunu kaldıramaz. Biz vatandaşımızı birilerinin insafına da terk edemeyiz. Bakın bu konuda da çok kararlıyız. Hükümetimiz kamu düzeni konusunda son derece hassastır. Bu konuda çok geniş değerlendirmeler yapılıyor. Eski devlet gibi değil yanlış anlamayın. Biz devlet güvenliğini merkeze koyan bir anlayışa sahip değiliz. Vatandaşın emniyetini merkeze koyan bir anlayışa sahipiz. Vatandaşın emniyetini sağlamak bizim birinci vazifemizdir. Bunu da en etkin şekilde yapmaya çalışacağız, yapacağız. Hiç kimse vatandaşımız üzerinde korku, sindirme oluşturamaz. Bunu yapanlara karşı hükümet, sivil toplum kanaat önderleri el birliğiyle tavır koymalıyız."

Haber Ara