Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Yılmaz: Asıl sorunumuz HDP'yi yönetenlerle

Başbakan Yardımcısı Yılmaz, 'HDP'ye oy verenler de bizim kardeşimiz. Bizim onlarla hiçbir sorunumuz yok ama asıl sorun HDP'yi yönetenler' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-11 10:43:24

Yılmaz: Asıl sorunumuz HDP'yi yönetenlerle

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yılmaz, "Maalesef HDP'nin siyasi iradesinin pek de güçlü olmadığını gördük. Esas belirleyici olanın terör örgütü olduğunu, HDP'nin bu kadar insandan oy aldığı halde bunun hakkını veremediğini gördük. HDP'ye oy verenler de bizim kardeşimiz. Bizim onlarla hiçbir sorunumuz yok ama asıl sorun HDP'yi yönetenler. Kendilerine oy verenlerin beklentilerini karşılayacak bir siyaset izlemediler" dedi.

Herkesin el ele, kol kola demokratik usullerle teröre ortak tepki göstermesinin arzu edilen bir durum olduğunu belirten Yılmaz, "Ancak 'teröre tepki gösteriyorum' diye batıda yaşayan Kürt vatandaşlarımızın canına, malına kastedebilecek, zarar verebilecek bazı provokatif eylemler içine girenleri de maalesef gördük. Bunu yapanlar terör örgütünün değirmenine su taşıyor. Terör örgütünün tam da istediği zaten bu" şeklinde konuştu.

Yılmaz, "Elimizden gelen tüm gayreti sivillerimizin zarar görmemesi için harcıyoruz, harcamaya da devam edeceğiz. Sivillere olan hadiselerin gerçek sorumlusu da terör örgütüdür" dedi.

Haber Ara