Dolar

32,3300

Euro

35,0655

Altın

2.282,22

Bist

8.989,73

'Yıllardır sağlanamayan ilerleme sağlandı'

Rum lideri Anastasiadis ile Kıbrıs müzakereleri kapsamında görüşen KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, 47 yıllık müzakere sürecinin son 5 ayında, yıllardır sağlanamayan ilerlemenin sağlandığını ifade etti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-26 04:26:25

'Yıllardır sağlanamayan ilerleme sağlandı'

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'nin ev sahipliğinde Rum lider Nikos Anastasiadis ile ara bölgede yaptıkları yaklaşık beş saatlik görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda basın toplantısı düzenledi.

Kıbrıs'ta kapsamlı çözüm müzakereleri sürecinde geleceğe umutla baktığını ifade eden Akıncı, müzakerelerin başarıyla sonuçlanacağı ümidini koruduğunu belirtti. 

Müzakere sürecinin hassasiyetine vurgu yapan Akıncı, "Hızlı bir şekilde ilerliyor. Bu kararlılık, anlayış ve hızla devam edilirse, değil yıllar, aylar içinde çözüme ulaşılabilir yönündeki görüşümün hâlâ arkasındayım" şeklinde konuştu.

MAYIS AYINDAN ÖNCE ÇÖZÜM OLACAK MI?

Cumhurbaşkanı Akıncı, müzakere sürecinde ilerleme olduğunun sadece kendisinin değil Anastasiadis ile BM yetkililerince de söylendiğine işaret ederek, "47 yıllık müzakere sürecinin son 5 ayında, yıllardır sağlanamayan ilerleme sağlandı" değerlendirmesinde bulundu. 

Bir gazetecinin, "Mayıs ayından önce çözüm olacak mı?" sorusuna Akıncı, "Hedef ve arzumuz odur. Bu sadece bizim hedefimiz değil" yanıtını verdi.

Kıbrıs'ta yoğunlaştırılmış müzakereler çerçevesinde liderler 4 Aralık'ta ara bölgede yeniden bir araya gelecek.

Haber Ara