Dolar

32,5052

Euro

34,9136

Altın

2.438,25

Bist

9.705,90

'Yılın Vahşi Hayat Fotoğrafı'nın ilginç hikâyesi

Rusya'nın Uzak Doğu ormanlarının derinliklerinde Sibirya'da yaşayan bir Amur kaplanını gösteren çarpıcı fotoğraf, 'yılın vahşi hayat fotoğrafı' seçildi

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-14 19:08:01

'Yılın Vahşi Hayat Fotoğrafı'nın ilginç hikâyesi

Rusya'nın Uzak Doğu ormanlarının derinliklerinde Sibirya ya da Amur kaplanını gösteren çarpıcı fotoğraf, "yılın vahşi hayat fotoğrafı" seçildi.

Fotoğraf, Rus fotoğrafçı Sergey Gorshkov'a ise “Yılın Vahşi Hayat Fotoğrafçısı” unvanını kazandırdı.

Land of the Leopard National Park'ta dişi kaplanın bir ağacı kucakladığı, kokusunu bırakmak ve bölgeyi işaretlemek için ağaç kabuğuna sürtündüğü görülüyor.

Jüri başkanı Roz Kidman-Cox fotoğraf hakkında, "Işıklandırma, renkler, doku - bir yağlı boya tablo gibi. Sanki kaplan ormanın bir parçasıymış gibi. Kuyruğu ağacın kökleriyle karışıyor. İkisi bir" dedi.

Cox, 11 aylık çalışma sonucu elde edilen fotoğraf için, "Sihirli bir ormanın derinliklerindeki samimi ana ait eşsiz bir görüntü" ifadesini kullandı.

_114896832_sg3

Daha sıra dışı olan ise, fotoğrafın bir “kamera tuzağı” görüntüsü olması. Ekipman ormanda kuruldu ve bir kaplan geldiğinde otomatik olarak tetiklenmek üzere bırakıldı.

Tabii ki Sergey, hayvanı en çok nerede kadrajlayacağını bilmek zorundaydı ve deneyimli bir vahşi yaşam fotoğrafçısının becerisi tam da burada devreye giriyor.

Doğu Rusya'da avlanan bu kaplanların neredeyse nesli tükenmek üzere. Muhtemelen şu anda sayıları yalnızca birkaç yüz. Kaplanların avları - çoğunlukla geyik ve yaban domuzu - da azaldığından, Amurların yiyecek bulmak için çok uzak mesafeler kat etmesi gerektiği anlamına geliyor.

Sergey'in büyük ödülü, Londra'daki Doğa Tarihi Müzesi tarafından düzenlenen çevrimiçi bir etkinlik sırasında Majesteleri Cambridge Düşesi ve televizyon sunucuları Chris Packham ve Megan McCubbin tarafından açıklandı.

BBC News

Haber Ara