Dolar

32,3738

Euro

35,0060

Altın

2.325,66

Bist

9.108,70

Yılın 'Sivil Toplum Farkındalık Ödülü ' Gaziantep'in

OSPAM Başkanı Balia Baykal ' En iyi Mikro Proje ' kategorisinde ' Gençlere Umut Geleceğe Işık ' projesi ile ' Sivil Toplum Farkındalık Ödülünü ' Gaziantep' e kazandırdı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-02 12:32:35

Yılın 'Sivil Toplum Farkındalık Ödülü ' Gaziantep'in
OSPAM Başkanı Balia Baykal " En iyi Mikro Proje " kategorisinde " Gençlere Umut Geleceğe Işık " projesi ile " Sivil Toplum Farkındalık Ödülünü " Gaziantep' e kazandırdı.

Ödülünü Başbakan Binali Yıldırım Bey den alan Balia Baykal; Bugün buradaki manzara benim sivil toplumun gelişimi için, geleceğimiz için, gençlerimiz için bir kez daha gurur duymama, umutlanmama neden oldu. Çok mutluyum. İnsanların bilinçlenmesi, birlik ve beraberlik içinde yaşaması için sorunları çözmek ve çözüm yolları üretmek açısından sivil toplum kuruluşları çok önemlidir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bölgenin ihtiyacı doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Bize ödül kazandıran proje ile hızlı göçün gençler üzerindeki etkisinin azaltılması, kentsel ve sosyal yaşama uyumlarının sağlanması amaçlandı.

Son aylarda Gaziantep'e iç göçle gelen gençler kendi hikayelerinin kısa filmlerini çektiler ve sorunlarına ilişkin "Göç" temalı "GÜNDEM GENÇLİK" Gazetesini çıkardılar.

Yine proje kapsamında aile içi iletişim, yaşayan hukuk (töre) aile ve gençlik, kent yaşamı konusunda eğitimler, madde bağımlılığı ve kötü alışkanlıklar konusunda bilgilendirmeler yapıldı.

Genç neslin çeşitli nedenlerle sokağa düşmesi, suç ve suça yönelik eylemlerde bulunmaları, terör örgütlerine katılmaları, sokakta çalışmaları gibi durumların önlenmesi için sosyal dışlanmayla mücadele, sosyal uyumun güçlendirilmesi, farklı kültürlerle ahenk içinde ve birlikte yaşama becerilerinin artırılmasına yönelik çalışmalar yapıldı.

Düzenlenen sosyal etkinliklerle gençlerimizin öz güvenlerinin artırılması, yaşadıkları kente aidiyetlik hissiyatının güçlendirilmesi ve geliştirilmesi sağlanmaya çalışılmıştır.
VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara