Dolar

32,5853

Euro

34,7947

Altın

2.507,22

Bist

9.693,46

Yıldız’dan girişimcilik ekosistemine katkı

Yıldız Teknopark’ın desteklediği “Global Girişimcilik Günü” etkinliğinde ülkemizdeki girişimcilik ekosistemine katkı sağlayıcı mesajlar verildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-11 12:35:56

Yıldız’dan girişimcilik ekosistemine katkı

Türkiye'de pek çoğu teknoparklar içerisinde yer alan startup'lara yılda 200 milyon dolarlık yatırım yapılırken, 2019 yılının ilk 9 ayında 43 yeni girişimin aldığı yatırımlar 13.9 milyon dolara ulaştı. Söz konusu yatırımların yıl sonunda 22 milyon dolar seviyesine çıkması beklenirken ülkemiz girişimcilik ekosistemi hızla gelişmeye devam ediyor. Yıldız Teknik Üniversitesi Girişimcilik Kulübü tarafından beşincisi düzenlenen Global Girişimcilik Günü etkinliğinde yatırımcının bir girişimciden neler beklediği veya hangi durumlarda yatırım yaptıkları öğrencilere birinci ağızlardan anlatıldı.

“Herkes elini taşın altına koymalı”

Yıldız Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Mesut Güner, yaptığı konuşmada, ülkemizde teknoloji girişimciliği alanında ilgi ve merakın arttığına dikkat çekerek, büyük kurumsal şirketlerle yatırımcıların açık inovasyon ve girişimciliği desteklediğini kaydetti. Türkiye'deki girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi için her kurumun ve kişinin kendi payına düşeni yapması gerektiğini vurgulayan Güner, “Gerek üniversiteler, gerek kurumlar, gerekse sektörün danışmanlık alanındaki devlerinin bu çorbada tuzu olmalı. Biz Yıldız Teknopark olarak tekno girişimcilik ekosistemine gerek yerel gerekse küresel çapta ilgi çekebilmek için güçlü temeller oluşturmanın ne kadar önemli olduğu göz önünde bulundurulduğunda, eğitim ve yönetişim konularında geniş çaplı reformlar yapmakta ve girişimciliği destekleyen bir iş ortamı yaratmaya çalışıyoruz. Bu nedenle bu alandaki her türlü proje ve çalışmaya destek veriyoruz” diye konuştu.

535 milyon dolar ihracat desteği

Türkiye'deki girişimcilik ekosistemine destek veren en önemli kurumlardan biri olan Yıldız Teknopark'ta son verilere göre 442 firma 7 bin üzerinde Ar-Ge çalışanıyla faaliyetlerini sürdürüyor. Firmaların yüzde 74'ü yazılım ve bilişim alanında faaliyet gösterirken; yüzde 5'i elektronik, yüzde 3'ü ise makine ve üretim alanlarında çalışıyor. Diğer sektörlerin toplamı ise yüzde 18 seviyesinde.

Haber Ara