Dolar

32,5705

Euro

34,9539

Altın

2.426,13

Bist

9.722,09

Yıldırım ve İmamoğlu, Özal'ın anma programında karşılaştı

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ile CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, yerel seçim sürecinde ilk kez 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın mezarı başındaki anma programında karşılaşarak tokalaştı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-17 13:34:21

Yıldırım ve İmamoğlu, Özal'ın anma programında karşılaştı

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Anıt Mezar töreninden ayrılıp merhum Başbakan Adnan Menderes'in mezarına geçemeye çalıştığı sırada, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ile karşılaştı. Bu seçim süreci boyunca Yıldırım ve İmamoğlu'nun ilk karşılaşması oldu.

"BİNALİ YILDIRIM'I GÖRÜNCE ARABADAN İNDİM"

"Mevzuatlar nedeniyle mi devlet törenine katılmamayı tercih ettiniz ve Binali Yıldırım ile karşılaştığınızda ne geçti aranızda?" sorusunu cevaplayan İmamoğlu, "Aslında ben, yürüdüğünü görünce arabamdan indim ve 'Merhaba' deme ihtiyacı hissettim. Biraz daha duraksasaydı, kucaklardım da açık söyleyeyim. Çünkü milletin kucaklaşmaya ihtiyacı var. Ben, devlet törenine davet almadım. Alsaydım gelirdim. Ben, zaman dilimini öğrenmeye çalıştım ve geldim, duamı ettim. Nereye davet alırsam oraya giderim" dedi.

İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ya da Binali Yıldırım'ın katıldığı programlara gidebileceğini ifade ederek, "Herkesin göreve gelişini, seçilişini saygıyla karşılarım. Onlar kucaklamasa, ben kucaklarım. Kucaklamada iyiyim yani. Hiç kimse kaçamaz kucaklayışımdan" şeklinde konuştu.

 

Haber Ara