Dolar

32,5614

Euro

34,8890

Altın

2.429,59

Bist

9.645,02

Yıldırım :'Ülkeyi bölmeye çalışanlar yerli değil!'

Başbakan Binali Yıldırım Ağrı'da toplu açılış töreninde açıklamalar yaptı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-21 20:36:06

Yıldırım :'Ülkeyi bölmeye çalışanlar yerli değil!'

Başbakan Binali Yıldırım Ağrı'da toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap etti.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları:

Bizim için bu ülkenin hiç bir köşesi ırak değildir. Türkiye'yi bölmeye çalışanlar yerli değil. Bunlar üst akılların aklıyla hareket ediyorlar. bunlar sizin çocuklarınızın geleceğini düşünmüyor. bunlar yalnızca ayrılık tohumları ekmeyi biliyorlar. Allah'a şükür Ağrı bu oyunlara gelmedi. İnadına kardeşlik inadına birlik dediniz.

ADALETİ HAKİM KILACAĞIZ

Adaleti barışı yurdun dört köşesinde hakim kılacağız. 14 yılda doğu ile batı arasında eşitliği adaleti sağladık. Kış geldiğinde Ağrının ilçelerine ulaşmak zordu. Acil bir hasta olduğunda köylere gidiş imkansızdı. Allah'a şükür yolları açtık vatandaşlarımıza ulaştık. Yolları böldük insanları birleştirdik.

AĞRI DA PAYINA DÜŞENİ ALIYOR

Ayrınmcılığa son verdik. Artık herkes istediği yerde muayene olabiliyor. Bütün illerimzi üniversite ile buluşturduk. Türkiye bütün illeriyle ilçeleriyle köyleriyle kalkınıyor. Ağrı da bu kalkınmadan payına düşeni alıyor.

KONU AĞRI OLUNCA GERİSİ TEFERRUAT!

2003 yılnda kocaman Ağrı'da yalnızca 2 tane ambulans vardı. 560 bin nüfus 2 ambulans. Şimdi Ağrı'da 51 tane ambulans var. İşte insana verilen değer bu. AK Parti iktidarında benim de bakanlığım döneminde Ağrı'ya 322 km bölünmüş yol yaptık. O güne kadar yapılanın tam 20 katı. Ağrı'yı Iğdır'a Erzurum' bölünmüş yollarla bağladık. Edirne Kars Ağrı yolunu tamamladık. Ağrı havalimanı yolunu da bölünmüş yol haline getirdik. Sizin meşhur Kağızman caddenizin eski halini biliyordunuz. Şimdi o caddeyi yeniden çok güzel bir cadde yaptık. Konu Ağrı olunca gerisi teferruattır yapılacaktır dedik ve yaptık. Ağrı'nın eski havalimanını biliyorsunuz. 3 gün uçak gelir 5 gün gelmez. Burayı da yeniledik ve yenii bir havalinaı daha yaptık hayırlı uğurlu olsun.

BÖLGENİN PARLAYAN YILDIZI OLACAK

Bir söz verdik bu bölgeyi Doğunun parlayan yıldızı yapacağız. Özellikle Ağrı'yı tarım ve hayvancılığın merkezi yapacağız buradan söznü veriyorum. Bugüne kadar 4300 TOKİ konutunu yaptık ve vatandaşın hizmetine verdik. Ağrı'da bin 163 noktaya içme suyu götürdük. Artık içme suyu problemi kaldı. Ağrı köyleri bile sıcak asfalta sahip olan nadir illerimizden bir tanesi.

AĞRI DOĞU'NUN TEMİNATIDIR

Biz yol yapıyoruz bu teröristler yolları kazıp patlayıcı yerleştiriyor. Ne yaparlarsa yapsınlar bunların tehdidine benşm hemşerim boyun eğmez. Ağrı doğuda türkiye'nin birlğinin kardeşliğinin teminatıdır.

DAHA YENİ BAŞLIYORUZ

Hayvancılık desteği 45 milyona çıktı. son 14 yılda hayvancılık desteği var. Bunları anlatmakla bitmez. Daha devam eden 3 milyarlık içimiz var. Demek ki Ağrı'da işler yeni başlıyor. Merak etmeyin adım adım geliyoruz. Bölünmüş yollar nasıl geldiyse demiryolu da gelecektir. Demiryolundan önceki işimiz ise ağrı'nın havasu-ını düzelteceğiz. Doğalgaz getireceğiz. AK Parti hizmet demek proje demek gelecek ve aydınlıklar demek. AK Parti demek 2023 hedelerine emin adımlarla ilerlemek demektir. Bugün bize gösterdiğiniz bu sevgi için şahsım ve arkadaşlarım adına bir kez daha selam ve saygılarımı sunuyorum ve saygıyla selamlıyorum.

Haber Ara