Dolar

32,3679

Euro

34,9588

Altın

2.325,34

Bist

9.079,97

Yıldırım: Rusya Esad'a karşı daha etkili olmalı

Başbakan Binali Yıldırım, Rusya'nın Suriye rejimine karşı daha etkili bir duruş sergilemesi gerektiğini belirtti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-08 09:02:17

Yıldırım: Rusya Esad'a karşı daha etkili olmalı

TIMETURK|HABER MERKEZİ

Başbakan Binali Yıldırım, Rus haber ajansı Ria Novosti'ye verdiği mülakatta, iki ülke ilişkilerine ve bölgede yaşanan gelişmelere yönelik değerlendirmelerini aktardı.

"RUSYA İLE DÜŞÜNCEMİZ AYNI"

"Moskova'daki müzakerelerde Suriye konusuna da değinildi mi? Rusya ve Türkiye'nin Suriye konusundaki tutumları birbirine yaklaştırılabildi mi?" sorusu üzerine Yıldırım, "Bu aşamada birbirimizi daha iyi anladığımız kesin. Suriye krizinin çözümünün geliştirmesi konusunda yaklaşımımız aynı." değerlendirmesinde bulundu.

"SURİYE'DE ZARAR GÖREN İNSANLARA YARDIM ETMELİYİZ"

Yıldırım, "Rusya ile Suriye muhalefeti temsilcileri arasında sözde Ankara'nın ara buluculuğunda, Türkiye'de müzakereler yapıldığı" iddiaları hatırlatılarak, "Bunlar gerçeği yansıtıyor mu? Bugün Suriye'nin ulusal koalisyonu, müzakerelerin yapıldığını ancak bir sonuca varılamadığını bildirdi, bunları nasıl değerlendirirsiniz?" sorusu üzerine şunları belirtti:

"RUSYA DAHA ETKİLİ OLMAYA"

"Bu doğrultuda çalışmalar elbette yürütülüyor. Burada çözüm geliştirme ve krizden çıkış yolu bulma meselelerine ağırlık vermek gerekiyor. Türkiye çok ciddi katkıda bulundu ve Suriye topraklarında akan kanı durdurmak için bu katkılarına devam etme niyetinde ancak rejim temsilcileri bu konuda dürüst değiller. Burada, Rusya'nın rejime karşı duruşunun daha etkili olması yararlı olabilirdi ancak ortak çabalarımıza devam ediyoruz. Ateşkesi sağlamamız ve orada zarar gören insanlara yardım eli uzatmamız gerekiyor."

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara