Dolar

32,3636

Euro

34,9440

Altın

2.325,42

Bist

9.079,97

Yıldırım: Parlamenter sistem baba ile oğlunu birbirine düşürür

İzmir'de konuşan AK Parti'li Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı sistemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Pandemi döneminde bu kadar hızlı adım atılmasının mevcut sistem sayesinde olduğunu kaydeden Yıldırım, 'Parlamenter sistem baba ile oğlunu birbirine düşürür' dedi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-20 18:54:27

Yıldırım: Parlamenter sistem baba ile oğlunu birbirine düşürür

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantıyla katıldığı AK Parti Edirne 7. Olağan İl Kongresi, Mimar Sinan Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım burada yaptığı konuşmada, kongrenin Edirne'yi Türkiye'nin 100. yılına taşıyacağını söyledi.

2023'ün Cumhuriyetin 100. yılı olduğunu anımsatan Yıldırım, "100. yılda cumhurun başı Cumhurbaşkanımız, Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı seçmeye var mısınız gençler. Var mısınız AK kadınlar, var mısınız dava arkadaşlarım. Allah sizlerden razı olsun." dedi.

'ARTIK ANKARA'DA GİZLİ ORTAKLAR YOK'

Türkiye'nin AK Parti iktidarıyla 18 yılı geride bıraktığını anlatan Yıldırım, "Ama nelerle karşılaştık, ne zorluklarla mücadele ettik. Şöyle bir geriye doğru dönüp baktığımız zaman, en önce daha iktidarımızın ilk yıllarında darbe ve vesayet heveslileri meydanlardaydı. Hatırlayın, Balyozlar, Ergenekonlar... Bunlar yalan mıydı, elbette bunlar vardı. Daha sonra 2007'de Türkiye'nin en büyük partisine 363 milletvekili ile cumhurbaşkanını seçtirmediler. Eski vesayet alışkanlıkları, maalesef bizim iktidarımızda da tekrar hortladı. 367 diye bir icat çıkardılar ve ondan sonra ne dedik, 'madem bize cumhurbaşkanını seçtirmiyorsunuz, o halde bizde millete gideriz' dedik." ifadelerini kullandı. 

Yıldırım, şunları kaydetti: 

"Bununla da yetinmediler iktidardaki en büyük partiyi kapatmaya kalktılar, dava açtılar. Yine yetmedi bu sefer Gezi olaylarıyla sokağı hareketlendirerek millet iradesini al aşağı etmeye çalıştılar. 17-25 Aralık'ta bu sefer FETÖ terör örgütünü sahnede gördük. Daha sonra 15 Temmuz... Ve nihayet 94 yıl devam eden bu gizli iktidar ortaklığı heveslilerine bir ders verme zamanı gelmişti. Bu sistem değişecek, tek irade halkın iradesi olacak, milli egemenlik kayıtsız şartsız milletin olacaktır. Bunun için sistem değişikliğini Milliyetçi Hareket Partisi ile beraber başbakanlığım döneminde başlattık, 16 Nisan 2017 referandumuyla artık Türkiye'de vesayet dönemini kalıcı olarak ortadan kaldırdık. Şimdi artık milletin vekilleriyle milletin lideri cumhurun başkanı aynı günde her 5 senede seçilecek. Böylece artık Ankara'da gizli ortaklar yok.

'PARLAMENTER SİSTEM BABA İLE OĞLUNU BİRBİRİNE DÜŞÜRÜR'

Binali Yıldırım, "AK Parti iktidara geldi hemen önümüze çıktılar. 'İktidar oldunuz ama bizde buradayız, bizimle iş yapacaksınız', biz sizi oy talep ederken görmedik, nerelerdeydiniz. Başkanlık sistemi ile ilgili, Cumhurbaşkanlığı ile ilgili çok şey söylendi ama 'ne söylüyorsunuz' diye sorduğumuzda ortada bir şey yok. Alternatifiniz, içeriğiniz nasıl bir model öngörüyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:

"Millet buna karar vermiş, yüzde 52 destek vermiş, neden çünkü bir daha vesayet hevesi olmasın diye. Başka odaklarda iktidar hesapları yapılmasın diye. Milletin iradesini doğrudan sandıkta tecelli etsin ve seçimden seçime millet tekrar ifade etsin. Sistem eğer böyle olmasaydı. Bu pandemi döneminde bu kadar hızlı kararlar alınabilir miydi. Memleketin sorunlarına bu kadar hızlı çözümler üretilebilir miydi. Ben parlamenter sistemin son başbakanıyım, sistemin değişikliğini de en fazla isteyenlerden biriyim. O zaman da ifade ettim (parlamenter sistem) bu sistem baba ile oğlunu birbirine düşürür diye."

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara