Dolar

32,3448

Euro

35,0981

Altın

2.310,54

Bist

9.079,97

Yıldırım-Kılıçdaroğlu görüşmesi

Yıldırım-Kılıçdaroğlu görüşmesi

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-01 19:04:40

Yıldırım-Kılıçdaroğlu görüşmesi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Başbakan Binali Yıldırım'la yaptığı görüşmede, kışlaların önünde belediye araçlarının bulunmasının, orduyu küçük düşürdüğünü belirttiği ve buna son verilmesini istediği öğrenildi.

Parti yetkililerinden alınan bilgiye göre, Kılıçdaroğlu, Başbakan Yıldırım ile yaptığı ve bir saat 10 dakika süren görüşmede, bugün bazı gazetelere verdiği demeçleri tekrarladığı belirtildi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun görüşme sırasında Başbakan Binali Yıldırım'a darbe girişiminin parlamenter demokrasiye karşı yapıldığını ve tüm siyasi partiler tarafından engellendiğini, siyasi partilerin darbe girişimini hep beraber daha iyi anlatabileceğini söylediği ifade edildi.

Olağanüstü hal (OHAL) kapsamındaki Kanun Hükmünde Kararnamelerin OHAL sonrasını da kapsadığını ve bu nedenle Anayasa'ya aykırı olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu'nun, bu konuda aykırılıkları içeren bir çalışma yaptıklarını ve hükümete ileteceklerini belirttiği vurgulandı.

Görüşme sırasında Kemal Kılıçdaroğlu'nun, kışlaların önünde belediye araçlarının bulunmasının orduyu küçük düşürdüğünü söylediği ve buna son verilmesini istediği de kaydedildi.

Öte yandan, Kılıçdaroğlu, geniş kapsamlı bir anayasa konusunda CHP'nin kırmızı çizgilerinin belli olduğunu ifade ettiği de aktarıldı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun görüşme sırasında Yıldırım'a görevden almalar sırasında yaşananlardan örnekler vererek, "Kurunun yanında yaş da yanmasın" uyarısı yaptığı belirtildi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın ise görüşmede, görevden almalar noktasında bazı şikayetlerin kendilerine de geldiğini ve bunların değerlendirildiği bilgisini verdiği kaydedildi.

Yıldırım'ın darbe riskinin henüz geçmediği ve bu riski ortadan kaldırmak için çalıştıklarını belirttiği de ifade edildi.

Başbakan Yıldırım'ın Kanun Hükmündeki Kararnamelerle ilgili, CHP ile daha sık temas edeceklerini vurguladığı da aktarıldı.

Bu arada, Kılıçdaroğlu, "Mini Anayasa çalışmaları" ve OHAL İzleme Komisyonu'nda temas noktası olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ı görevlendirdi.

Görüşme sırasında, bugün bazı gazetelere yansıyan "Kılıçdaroğlu'nun evini koruyan 2 polisin açığa alındığı" konusu da gündeme geldi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun bu konuda medyanın da dikkatli davranması gerektiğini bildirdiği ve bunların kendi yakın koruma ekibinden ayrı olduğunu söylediği ifade edildi.

Haber Ara