Dolar

32,5523

Euro

34,7349

Altın

2.486,88

Bist

9.524,59

Yıldırım, İstanbul’un trafik sorununu çözme sözü verdi

Trafikte dur kalk yapılmasının önüne geçeceklerini belirten Binali Yıldırım, 'Buna katlanılabilir trafik diyoruz ve var olan trafik sorununu katlanılabilir hale getirmeye gözüm kesiyor.' dedi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-10 10:58:55

Yıldırım, İstanbul’un trafik sorununu çözme sözü verdi

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Binali Yıldırım, daha önce Ulaştırma Bakanlığı ve Başbakanlık döneminde İstanbul'a yaptığı proje ve hizmetlerin belediye başkanlığı döneminde katlanarak devam edeceğinin sinyallerini verdi.

İstanbullunun en büyük derdi olan trafik sorunuyla yakından ilgilinen Binali Yıldırım bu konula ilgili açıklamalarda bulundu.

"DUR KALK YAPMADAN GİDİLECEK"

Yıldırım, "Öncelikle trafik akacak. Bunu garanti ediyorum. Belki saatte 80 kilometre hızla gidilemeyecek ama 20 kilometre hızla, dur – kalk yapmadan gidilecek.

"KATLANILABİLİR TRAFİK"

Buna katlanılabilir trafik diyoruz ve var olan trafik sorununu katlanılabilir hale getirmeye gözüm kesiyor.

"TOPLU TAŞIMADAN KALİTE"

Bunu sağlamak için de toplu ulaşımda kalite artacak. İnsanları araçlarından indirip toplu taşımayı tercih ettirmenin yolu bu. Ayrıca raylı ulaşım sisteminin payını ise yüzde 18'den 48'e çıkartacağız" ifadelerini kullandı.

"REKOR ÜZERİNE REKORLAR KIRACAĞIZ"

Bunun için İstanbul seçilmiş bir merkez olduğunu belirten Yıldırım sözlerine şöyle devam etti: "Sizlerle, 10 milyon esnaf ailesiyle Türkiye'de, 1 milyonu bulan esnaf ailesiyle İstanbul'da rekor üzerine rekorlar kıracağız, buna kararlıyız. 31 Mart'ta İstanbul kararını verecek, vereceğiniz karar İstanbul için, İstanbullular için hayırlı, uğurlu olsun.

16 YIL BOYUNCA ALTYAPIYA ÇOK YATIRIM YAPTIK

Bizim için ulaşım, trafik, park, yeşil alan, güvenlik gibi bilinen sorunlarını çözmek, kolay yapacağımız işler ama daha fazla mesai harcayacağımız işler, İstanbul'u, İstanbul'un genç kuşaklarını geleceğe hazırlamak, insana daha fazla yatırım yapmak. 16 yıl boyunca, altyapıya çok yatırım yaptık, yolları böldük ama Türkiye'yi böldürtmedik, böldürtmeyiz. İstanbul'da, Türkiye'de şimdi, artık üst yapıya yatırım zamanı geldi. Türkiye'nin her tarafında, ulaşım, iletişim sorununu çözen İstanbul'da çözemez mi? Bu şehre borcum var, şimdi bu borcu ödemeye geliyorum."

Haber Ara