Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Yıldırım, İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı ile görüştü

Başbakan, İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri ile telefonda görüştü.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-16 13:18:37

Yıldırım, İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı ile görüştü

TİMETURK | HABER MERKEZİ

AA'nın haberine göre Başbakan Binali Yıldırım, İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede ikili ilişkiler ve bilhassa Halep'teki son gelişmeler bağlamında bölgesel meseleler ele alındı.

Halep'te tahliyelerin başladığını, ancak tahliye sürecinde sivillere yönelik saldırıların gerçekleştirildiğini söyleyen Yıldırım, Halep'teki insani durumun endişe verici olduğunu, bu çerçevede, şehirden tahliyelerin sorunsuz bir şekilde ilerlemesi, bölgeye insani yardım ulaştırılması için Türkiye'nin elinden geleni yapmaya hazır olduğunu bildirdi.

Başbakan Yıldırım, tahliye sürecinin sorunsuz bir şekilde ilerlemesi için İran'ın da gerekli girişimleri yapacağından emin olunduğunu, bu konuda İran'la iş birliği yapmaya hazır bulunulduğunu da ifade etti.

Cihangiri, Halep'teki tahliye sürecinin sorunsuz ilerlemesini kendilerinin de arzu ettiğini, bu konuda Türkiye ile temasları sürdüreceklerini, Türkiye ve İran arasındaki artan iş birliğinden bölgenin de istifade edeceği konusunda hemfikir olduklarını kaydetti.

Yıldırım ve Cihangiri'nin, ileriki dönemde yakın siyasi diyaloğu ve üst düzey temasları sürdürmek konusunda mutabık kaldıkları bildirildi.

KONOY BİR KEZ DAHA DURDU

(HABERE GİTMEK İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ)

manset_12

Haber Ara