Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Yıldırım: İnsanların canına kasteden alçakları yok edeceğiz

Kilis’te mültecilere seslenen Başbakan Binali Yıldırım, “Hem Suriye'de hem Türkiye'de insanların canına kasteden alçakların, teröristlerin hepsini yok edeceğiz” dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-31 15:55:32

Yıldırım: İnsanların canına kasteden alçakları yok edeceğiz

Kilis'e giden Başbakan Binali Yıldırım, Öncüpınar'da mültecilere seslendi.

Başbakan Binali Yıldırım, şöyle konuştu:

SİZİN ACINIZ BİZİM ACIMIZDIR

Suriye ve Türkiye kardeştir. Suriyeliler ve Türkiyeliler kardeştir. Büyük bir acı yaşadınız, bunu en iyi siz biliyorsunuz. 5-6 yıldır yerinden yurdundan ayrı kalmanın ne olduğunu çok iyi anlıyoruz. Burada kardeşlerinizin arasındasınız. Sizin acınız bizim acımızdır. Sizin sevinciniz bizim sevincinizdir. Her zaman beraber olacağız, yanınızda olacağız.

ATEŞKESİN KALICI HALE GETİRİLMESİ...

Ateşkesin kalıcı hale getirilmesi, Halep ve Şam gibi diğer bölgelerde acıların yaşanmaması için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan çok büyük çaba sarf etti. Hükümetimiz olarak Rusya'yla, diğer ülkelerle de uzun uzun görüşmeler, müzakareler sonunda elhamdülillah bir başlangıç yaptık. İnşallah bu ateşkes kalıcı huzura dönüşür, hepiniz memleketinize güven içinde dönme imkanınız olur. Kapımız, soframız, gönüllerimiz daima size açık oldu, bundan sonra da açık olacaktır. Hangi acıları çektiğinizi çok iyi biliyoruz. Şunu bilin ki, zulüm ile abad olunmaz. Zalimler eninde sonunda hesabını verirler. Bizim için Konya neyse, Diyarbakır neyse, Şanlıurfa neyse, Kilis neyse, Antep neyse, Halep de odur. Hepimiz aynı medeniyetin çocuklarıyız, bizim şehirlerimiz de bizler gibi birbiriyle kardeştir. Türkiye Halep'te 46 bin kardeşimizi kurtarmak için, ateşin içinden çıkarmak için onları selamete erdirmeye çalışırken, maalesef batılı ülkeler, dünyanın medeniyet gelişmesini sağladığını söyleyen ülkeler, Halep'teki, Suriye'deki zulme seyirci kaldılar.

HEPSİNİ YOK EDECEĞİZ

Hem Suriye'de hem Türkiye'de insanların canına kasteden alçakların, teröristlerin hepsini yok edeceğiz. Size bunları yaşatanlara hesabını, dünya sessiz olsa da sağır olsa da soracak olan ülkenin adı Türkiye'dir.

BUNDAN BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUZ

Dünyadaki her 5 mülteciden bir tanesi Suriyeli. Elhamdülillah Türkiye, Suriye'yi terk etmek zorunda kalan her 5 mülteciden 3'üne ev sahipliği yapıyor, bundan da büyük bir mutluluk duyuyoruz.

Haber Ara