Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

'Yıldırım-İmamoğlu canlı yayınında ABD'de uygulanan yöntem baz alınacak'

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimi kapsamında canlı yayına çıkacak AK Partili Binali Yıldırım ile CHP'li İmamoğlu'nun karşılaşmasında ABD’deki Başkanlık seçimlerinde uygulanan yöntem baz alınacak.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-10 08:58:02

'Yıldırım-İmamoğlu canlı yayınında ABD'de uygulanan yöntem baz alınacak'

Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, bugünkü köşesinde Ak Parti İBB dayı Binali Yıldırım ve CHP İBB Adayı Ekrem İmamoğlu'nun canlı yayınına ilişkin bilgiler verdi. Buna göre tarihi yayında ABD'deki Başkanlık seçimlerinde uygulanan yöntem baz alınacak ve iki adaya aynı sorular söeltilecek.

"ABD'DEKİ SİSTEM BAZ ALINACAK"

"Yıldırım ve İmamoğlu'nun karşı karşıya gelecekleri televizyon yayınının, kalan süre içerisinde İstanbulluların hem oy tercihini, hem de sandığa gitme kararını etkileme ihtimali bulunuyor.

Bu yayınla ilgili bugün AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ile CHP Meclis Grup Başkanvekili Engin Altay'ın nihai kararı vermesi bekleniyor.

Yıldırım'ın kendisinin de açıkladığı gibi, AK Parti'nin tercihi, bir televizyon kanalı yerine, uydu frekanslarını vermek suretiyle isteyen kanalların bu buluşmayı yayınlayabileceği bir ortam sağlamak.

Bu karşılaşmada, ABD'deki Başkanlık seçimlerinde uygulanan yöntem baz alınacak.

İki adaya da aynı soruların sorulduğu, eşit sürenin tanındığı, kuralları önceden belirlenmiş bir format."

Haber Ara