Dolar

32,5874

Euro

34,8010

Altın

2.510,25

Bist

9.693,46

Yıldırım: Hudut kapıları, havalimanları bir ülkenin vitrinidir

Binali Yıldırım, İstanbul Havalimanı'nı işaret ederek 'Havalimanları, hudut kapıları, bir ülkenin vitrinidir. Yabancı, oradan görür ülkeyi. Ülke hakkında, kararını böylece verir. Burası, Türkiye'nin vitrinidir. Burada, Türkiye'ye yakışanı yaptık' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-13 09:43:35

Yıldırım: Hudut kapıları, havalimanları bir ülkenin vitrinidir

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İstanbul Havalimanı Taksiciler Kooperatifi binasının açılışı törenine katıldı.

Burada konuşan Yıldırım, İstanbul Havalimanı yapılmadan önce bu bölgeye geldiğinde yaşadığı zorlukların film şeridi gibi gözlerinin önünden geçtiğini söyledi.

Yıldırım, "Burası 50 yıl boyunca delik deşik olmuş, göller, dağlar oluşmuştu. Bir şeye karar vermemiz geriyordu. Ya bu araziyi, böylece kaderine terk edeceğiz, İstanbul'un en güzel yerinde bir bataklığa razı olacağız, veya burayı tekrar şehrimize kazandıracağız. Biz ikincisini tercih ettik. Buraya, dünyanın en büyük havalimanını yapmaya karar verdik” diye konuştu.

İŞTE MEYDAN İŞTE İSTANBUL HAVALİMANI 

İstanbul Havalimanıyla ilgili çok şeyin konuşulduğunu ifade eden Yıldırım havalimanının özel sektör tarafından yapıldığını ve devletin para harcamadığını hatırlattı.

Binali Yıldırım şöyle dedi: 

“Özel sektör 25 sene burayı işletecek. Hepsi bu mu? Hayır değil. 25 sene boyunca her yıl devlete 1 milyar 50 milyon avro kira ödeyecekler. Türk parası karşılığı bir yılda 7 milyar liranın üzerinde para ödeyecekler. Yani bugünkü, kurla 90 milyar lira para ödeyecekler. Yatırımın yarısı için 40 milyar, diğer yarısı için de bir 40 milyar daha harcayacaklar. Etti 80 milyar. 90 milyar daha etti 170 milyar lira. Bir çukur veriyorsunuz, dünyanın en büyük havalimanına sahip oluyorsunuz, yetmedi, 25 yıl boyunca da devletin kasasına 90 milyar lira para giriyor. 25 yıl sonra da dünyanın en büyük havalimanı bonus olarak tekrar size geliyor. Şimdi bundan daha rantabl, daha kamu yararına iş yapan varsa, çıksın karşıma. Buyurun, işte meydan işte İstanbul Havalimanı" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'deki güçlü iktidar ve sağladığı istikrar sayesinde bu işlerin gerçekleştiğin anlatan Yıldırım, 16-17 yıl boyunca Türkiye'nin 3 kat daha büyütüldüğünü vurguladı.

"ÜLKENİN VİTRİNİ"

Taksicilerin İstanbul havalimanında yolcu taşıyarak evlerine ekmek götürdüklerini belirten Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"Havalimanları, hudut kapıları, bir ülkenin vitrinidir. Yabancı, oradan görür ülkeyi. Ülke hakkında, kararını böylece verir. Burası, Türkiye'nin vitrinidir. Burada, Türkiye'ye yakışanı yaptık. Gıpta edenler var. Hasetlik edenler var. Onalar diyeceğim: Ne olur kıskanma, çalış senin de olur. Vitrinimiz olan bu havalimanında çok güzel hizmet vereceksiniz. İnsanımıza, ülkemize yakışır en güzel hizmeti taksiciler olarak sizler vereceksiniz. Buna eminim. Bunu biliyorum. Çünkü, siz, Anadolu Yaylası'nın yiğit evlatlarısınız. O bakımdan hiç merak etmeyin, bütün meseleleri konuştuk. Dertlerinizi de çözümlerini de biliyoruz. Adım adım da çözerek geliyoruz. Daha göreve gelmeden, yetkililerle görüşerek sorunlarınızı çözüyoruz."

"MİKRO MİLLİYETÇİLİK" UYARISI

Kimsenin mikro milliyetçilik yapmaması gerektiğinin altını çizen Yıldırım, her kesimin hep birlikte barış ve huzur içinde yaşayarak daha güzel günlere kavuşacağını kaydetti. 

İstanbul Havalimanı'nı gezerek, incelemelerde bulunan Yıldırım, buradakilerle bir süre görüşerek hatıra fotoğrafı çektirdi. Yıldırım, alanda bulunan İstanbul yazısı önünde fotoğraf çektirdi.

 

Haber Ara