Dolar

32,3448

Euro

35,0981

Altın

2.310,54

Bist

9.079,97

Yıldırım: 'Darbe değil' diyorsan Pensilvanya'nın ağzıyla konuşuyorsun

Başbakan Yıldırım, 'Diyeceksin ki '15 Temmuz kontrollü darbe'. Sayın Kılıçdaroğlu ne söylediğinin farkında mısın? 15 Temmuz'a eğer 'darbe değil' diyorsan o zaman Pensilvanya'nın ağzıyla konuşuyorsun, onlar da öyle diyor' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-11 16:24:30

Yıldırım: 'Darbe değil' diyorsan Pensilvanya'nın ağzıyla konuşuyorsun

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir'in Gaziemir ilçesindeki esnaf ziyaretinin ardından Abdullah Arda Meydanı'nda vatandaşlara parti otobüsünden seslendi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili "kontrollü darbe" iddiasına dikkat çeken Başbakan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Darbe gecesi beni arayacaksın, diyeceksin ki 'Yanınızdayız, bu bir darbedir, arkanızdayız' şimdi de kalkıp diyeceksin ki 'Bu bir tiyatro, 15 Temmuz kontrollü darbe.' Sayın Kılıçdaroğlu ne söylediğinin farkında mısın, 249 şehidimizin ruhunu incittiğinin farkında mısın, 2 bin gazimizi üzdüğünün farkında mısın kardeşim? 15 Temmuz'a eğer 'darbe değil' diyorsan o zaman Pensilvanya'nın ağzıyla konuşuyorsun, onlar da öyle diyor."

Bazı Avrupa ülkelerinde yaşanan gerginliklere de değinen Yıldırım, şunları söyledi:

"Atlarıyla, itleriyle vatandaşlarımızın üzerine saldırmadılar mı? Bakanlarımıza, milletvekillerimize engel olmadılar mı? Bakın oynanan oyun büyük. Bize engel oluyorlar, diğer yandan PKK, FETÖ kol kola mitingler yapıyor, yetmedi Kandil'den teröristbaşları da video konferansla o mitinglere katılıyor. Dostluk bu mu? Böyle dostluk olur mu? Dostumuzu, düşmanımızı bileceğiz. Dostumuz için canımız kurban, başımız feda ama düşmanımızı da sevindirecek işler yapmayacağız."

Başbakan'ın hedefinde, "Sizi de, yedi göbek sülalenizi de, bütün emperyalistleri de yine İzmir'den denize dökeriz" diyen CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt da vardı.

İzmir'i bazılarının bugünlerde iyi sözlerle anmadığını ifade eden Yıldırım, "Hatırlayın birkaç gün önce CHP'nin bir milletvekilli İzmir'i kastederek evet verenler için 'Evet verirseniz nasıl düşmanı denize döktük, sizi de denize dökeceğiz' diye açıkça millete meydan okumuştur. İzmirlileri, bu ülkenin asil evlatlarını düşmanla aynı safha koymuştur. Sen kimsin, senin ne haddine? İzmir sana Pazar günü cevabını verecek" dedi.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ı kastederek, CHP'nin önceki genel başkanının da "Eğer 'hayır' çıkarsa düşmanı İzmir'den denize döktüğümüz kadar mutlu olacağım" dediğini söyleyen Yıldırım, "Yakışır mı, bu millete bu söylenir mi? Bakın buradan söylüyorum; 'evet' de veren 'hayır' da veren başımın tacıdır. Çünkü biz 80 milyonu kardeş, bir, beraber bildik. Birlikte Türkiye olduk, milleti ayrıştırmaya kimsenin hakkı yok" ifadelerini kullandı.

Haber Ara