Dolar

32,5004

Euro

34,9432

Altın

2.433,76

Bist

9.794,17

Yıldırım'dan 'terörizmle savaşa destek' mesajı

Başbakan Binali Yıldırım, 'Terörizm ve sınır aşan suçlar, uluslararası iş birliği ve dayanışmayı gerektiren önemli konulardan biridir' dedi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-03 06:17:08

Yıldırım'dan 'terörizmle savaşa destek' mesajı

Ajanslarda yer alan habere göre; Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu gala yemeğinde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Terörizm ve sınır aşan suçlar, uluslararası iş birliği ve dayanışmayı gerektiren önemli konulardan biridir. Türkiye olarak Afrikalı dostlarımıza her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

FETÖ hakkında uyarıda bulunan Yıldırım, "Maalesef bu alçak terör örgütü Türkiye'nin huzuruna, güvenliğine, istiklaline zarar vermekle kalmamış, Türkiye'nin dışarıdaki imajına da zarar vermiştir. Bu terör örgütünün yaptıklarının sadece Türkiye ile sınırlı olduğunu düşünürseniz, değerli dostlar büyük yanılgı içerisinde olursunuz" dedi.

Yıldırım, "Terörizm ve sınır aşan suçlar, uluslararası iş birliği ve dayanışmayı gerektiren önemli konulardan biridir. Bu cümleden olmak üzere, Türkiye olarak Afrikalı dostlarımıza her türlü desteği vermeye hazırız" ifadelerini kullandı.

'ASLA ARANIZDA BARINDIRMAYIN'

Yıldırım şöyle devam etti:

"Darbe girişiminin ardından siz değerli dostlarımızın halkımıza ve hükümetimize verdiğiniz destek ve dayanışmadan dolayı da bir kez daha hepinize çok teşekkür ediyorum. Bu girişimin bünyesinde bulunan eğitim, yardım, iş dernekleri kılığı altında faaliyet gösteren birçok kuruluş sizin ülkelerinizde de var. Bunu da biliyoruz. Bu örgütün yerleştiği ülkelerin istikrarını, güvenliğini de zamanla tehdit edeceğini göz ardı etmeyin, bunu daha önce de ifade etmiştim. O bakımdan örgütle bağlantılı iş adamları, örgütün illegal faaliyetlerine finansal destek sağlamaktadır. Bu itibarla örgütün kıtadaki varlığına son verilmesi istikametinde var olan desteğinizin artarak devamını bekliyoruz. Emin olun ki bu küresel terör örgütü herkes için bir tehdittir. Asla bunları aranızda barındırmayın."

Haber Ara