Dolar

32,5101

Euro

34,7597

Altın

2.502,42

Bist

9.693,46

Yıldırım'dan Macaristan'a: Vizelerin kolaylaştırılması gerekiyor

Başbakan Binali Yıldırım, Macaristan'a 'vize' çağrısı yaptı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-30 10:21:46

Yıldırım'dan Macaristan'a: Vizelerin kolaylaştırılması gerekiyor

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye-Macaristan İş Forumu'nda açıklamalarda bulundu.

Yıldırım, Macaristan Başbakanı'na vize çağrısında bulunarak, "İş adamlarından başlayarak vizelerin kolaylaştırılması gerekiyor. Avrupa Birliği ile tam üyelik müzakereleri yapıp da vize muafiyeti kolaylığı olmayan tek ülke Türkiye. Bu da Avrupa Birliği'nin ayıbı diye düşünüyorum" dedi.

İşte o ifadeleri:

Ulaşımda her hangi bir sıkıntı görünmüyor ama vizelerde sıkıntı var. Buradan sayın Başbakana çağrıda bulunuyorum. İş adamlarından başlayarak vizelerin kolaylaştırılması gerekiyor. Avrupa Birliği ile tam üyelik müzakereleri yapıp da vize muafiyeti kolaylığı olmayan tek ülke Türkiye. Bu da Avrupa Birliği'nin ayıbı diye düşünüyorum. Çünkü daha müzakereye başlamayan ülkelere bile vize muafiyeti uygulayan Avrupa, 40 yıldan fazla bir süredir tam üyelik müzakerelerini yapan Türkiye'ye elinden gelen zorluğu göstermeye devam ediyor. İkili ilişkilerin gelişmesi için bu adımın atılması gerekiyor. Öte yandan Macar ve Türk firmalarının Afrika'ya gidebilmesi için büyük bir potansiyel var.

Türkiye son 15 yılda altyapı, eğitim ve sağlık alanında ciddi mesafeler kaydetti. Bölgemizde dinamikler ülkelerimizi görülmemiş sınamalara karşı karşıya getiriyor.

 

Haber Ara