Dolar

32,3691

Euro

34,9843

Altın

2.326,26

Bist

9.079,97

Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na 'Kudüs' cevabı

Binali Yıldırım 'Bizim Kudüs'teki büyükelçimiz Filistin nezdindeki büyükelçimizdir' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-16 14:06:09

Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na 'Kudüs' cevabı

Başbakan Yıldırım, AK Parti Artvin 6. Olağan İl Kongresinde yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na cevap verdi. Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun Kudüs eleştirilerine "Bizim Kudüs'teki büyükelçimiz Filistin nezdindeki büyükelçimizdir" dedi.

İşte o ifadeleri:

Türkiye'yi hesaba katmadan bu bölgede hiç kimse plan proje yapmasın. Hiç kimse bölgemizde kafasına göre iş tutamaz. Hiç kimse 2 milyarlık İslam dünyasına rağmen 'Ben yaptım oldu' anlayışıyla hareket edemez. Bütün uluslararası platformlarda Filistin'e, Kudüs'e sahip çıktık, bundan sonra da sahip çıkmaya devam edeceğiz.

"BAŞKONSOLOSUMUZ FİİLİYATTA BÜYÜKELÇİDİR"

Bugün Kudüs Başkonsolosluğu olarak faaliyet gösteren misyonumuz, fiiliyatta Filistin devleti nezdindeki büyükelçi olarak görev yapmaktadır. Bizim Kudüs'de ikamet eden Başkonsolosumuz Filistin nezdindeki büyükelçimizdir. Bizden başka da büyükelçilik seviyesinde Filistin için bir misyon açan yoktur. Olay bu kadar nettir. 

"KUDÜS'TE 9 KONSOLOSLUK, BİR TEMSİLCİK VAR, KİMSE BİZİM ATTIĞIMIZ ADIMI ATMADI"

İsrail, ister kabul etsin ister etmesin bu gerçek değişmez. Kararımız değişmez. Şimdi de Doğu Kudüs'ü izrve toplantısı sonunda Filistin'in başkenti olarak ilan ettik. Bu uygulama mevcut şartlarda diplomatik olarak bu aşamada alınabilecek en ileri karar olup, dünyada tekdir. Kudüs'te 1940'lardan kalma dokuz tane başkonsolusluk var. Bir de Vatikan temsilciliği var. Bunların hiçbiri Türkiye gibi bir uygulama gerçekleştirmiyor. Biz İslam İşbriliği Teşkilatı ile önemli bir adım atmış olduk. 

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara