Dolar

32,5719

Euro

35,0273

Altın

2.433,18

Bist

9.776,53

Yıldırım'dan Kadir Topbaş açıklaması

Binali Yıldırım, Kadir Topbaş'ın istifasının ardından yerine gelecek isim için açıklamada bulundu. Yıldırım, 'Yerine ilçe belediye başkanlarından biri gelir' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-25 11:50:26

Yıldırım'dan Kadir Topbaş açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, Habertürk, TRT Haber, NTV, CNN Türk ve A Haber kanallarının ortak yayınında, aralarında Habertürk TV Genel Müdürü Veyis Ateş'in de bulunduğu medya temsilcilerinin sorularını yanıtlıyor. Binali Yıldırım, Kadir Topbaş'ın istifasının ardından yerine gelecek isim için açıklamada bulundu. 

"TOPBAŞ'IN YERİNE İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARINDAN BİRİ GELİR"

Yıldırım, İBB Başkanlığı süreci için; "Kadir Topbaş'ın istifasının arka planında ne var ne yok ben bilemem. Sonuca bakarım. Ben istifadan önce de konuştum, sonra da konuştum. Bana istifa edeceği konusunda bilgi verdi sadece. Yerine ilçe belediye başkanlarından biri gelir muhtemelen. Bununla ilgili Cumhurbaşkanımız, Pazar günü geniş katılımlı bir istişare yaptı. Perşembe günü 28 Eylül'de İBB Meclis'i toplanacak. Bir arkadaşımız görevi devralacak."

Başbakan Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olacak iddilarına da esprili şekilde yanıt verdi. 

"BİZİM BURADA İŞİMİZ VAR"

Başbakan, "2019'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için sizin adınız geçiyor" iddialarının sorulmasına gülerek; "Koltuk boşaldı, başka biri gelip oturacak. Koltuk yok dolu. Bizim de burada iyi kötü bir işimiz var. Bizi nereye koyacaksınız" diyerek yanıtladı.

 

Haber Ara