Dolar

32,5719

Euro

35,0273

Altın

2.433,18

Bist

9.776,53

Yıldırım'dan İsrail'e ezan uyarısı

Başbakan Yıldırım Kudüs Sempozyumu'nda açıklamalarda bulundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-29 21:23:02

Yıldırım'dan İsrail'e ezan uyarısı

Yıldırım şunları söyledi:

"İsrail'de bugünlerde camilerde ezanın hoparlörlerle okunmasının engellenmesini öngören yasa tasarısına ilişkin gelişmeleri de yakından izliyoruz. Din ve inanç özgürlüğüne aykırı böyle bir uygulamanın dayatılması asla kabul edilemez. İslam alemini rencide edecek her hareketin karşısında kararlılıkla birlikte duracağız."

"Bin yıllar boyunca farklı din, dil, etnik kökenden insanların barış içinde birlikte yaşadığı Kudüs şehri, bugün bambaşka bir tehlike, bambaşka bir tabloyla karşı karşıyadır. Bu olumsuz tablo değişmeden, ne Ortadoğu'da ne de ötesinde gerçek anlamda huzur ve barıştan bahsetmek mümkün değildir."

"Kudüs içine ve çevresine yerleştirilen kontrol noktaları , Müslüman ve Hristiyan toplulukların hareket serbestisini oldukça kısıtlamakta, camilere ve kiliselere erişimi engellemektedir. Amaç bellidir; bölgenin gerçek sahipleri olan kadim medeniyetleri İslam, Hristiyan inancını yıldırmak, bu şekilde şehrin tarihi yapısını ve dokusunu kökünden değiştirmek. Kudüs'ü İsrail'in ve Yahudiliğin başkenti haline dönüştürmek. Tabiatıyla bu politikalara Türkiye olarak müsamaha göstermemiz söz konusu olamaz."

Haber Ara