Dolar

32,5892

Euro

34,7861

Altın

2.421,91

Bist

9.645,02

Yıldırım'dan Interpol'ün Gülen'in iadesini reddettiği iddialarına yanıt

İnterpol'ün Fethullah Gülen'in iadesine 'hayır' dediği iddiasına yönelik açıklama yapan Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım, iddiaların asılsız olduğunu belirterek, 'Aksi yönde vermeyeceğiz şeklinde bir bilgi, bildirim söz konusu değildir' diye konuştu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-23 13:50:14

Yıldırım'dan Interpol'ün Gülen'in iadesini reddettiği iddialarına yanıt

Yıldırım, AK Parti'nin 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın gerçekleştirildiği Afyonkarahisar'da A Haber, CNN Türk, Habertürk, Kanal 24, NTV, TRT Haber ortak programına katılarak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

Başbakan Binali Yıldırım, Gülen'in iadesi konusunda İnterpol'un 'hayır' dediği iddialarına ilişkin, "Aksi yönde vermeyeceğiz şeklinde bir bilgi, bildirim söz konusu değildir. Bugün nereden çıktıysa, öyle bir haber de yayıldı. Sanal dünya, yalan dünya mecrası olmasın" dedi.

'SANAL DÜNYA, YALAN DÜNYA MECRASI OLMASIN'

Kendilerine ABD'den böyle bir şeyin gelmediğini belirten Yıldırım, "Adalet Bakanı'mız 26'sında davet edildi oraya gidecek. Bu konuları bütün ayrıntıları ile muhatapları ile görüşecek. Biz bunu kafamıza göre istemiyoruz. Amerika ile bizim yaptığımız adli yardım anlaşması var. Bunu yıllar boyunca uygulamışız. Şimdi de diyoruz ki bizim açıkça terör örgütü olarak belirlediğimiz Türkiye'deki darbe girişiminin kurgulayıcısı, uygulayıcısı olan bu terör örgütünün başını önce tutuklayın sonra da bize iade edin talebimiz budur ve her düzeyde söylenmiştir, sonuçlanmasını bekliyoruz. Aksi yönde vermeyeceğiz şeklinde bir bilgi, bildirim söz konusu değildir. Bugün nereden çıktıysa, öyle bir haber de yayıldı. Sanal dünya, yalan dünya mecrası olmasın" değerlendirmesinde bulundu.

Yıldırım, FETÖ ile mücadelede titiz davranmalarına rağmen hatalar olabileceğine işaret ederek, "Onun da yolunu açtık şikayet etsin. Herkes durumunu gözden geçirsin hatalar varsa düzeltelim. Burası bir hukuk devleti mutlaka bir yanlış varsa düzelir ama ben vatandaşlarımdan iş adamlarından kamuda çalışan bütün bürokratlardan kendinize güveniyorsanız bu alçak örgütle hiçbir bağınız olmadığını düşünüyorsanız, hiç endişe etmeyin. Mutlaka yanlış varsa düzeltilecek" ifadelerini kullandı.

AK Parti içerisinde milletvekili ve belediye başkanı bazında tespit edilen FETÖ mensubu olup olmadığının sorulması üzerine Başbakan Yıldırım, 12 Eylül darbesi olduğunda veya darbe olmadan siyasi tarafında kimlerin bulunduğunun bilinmediğini ve darbeyi yapanların başa geçtiğini, daha sonra Milli Güvenlik Konseyi oluşturulduğunu sonra başbakan ve bakanlardan oluşan ekibin kurulduğunu anımsattı.

Daha fazla: https://tr.sputniknews.com/turkiye/201610231025430277-yildirim-interpol-gulen-iade/

Haber Ara