Dolar

32,3669

Euro

34,9585

Altın

2.324,59

Bist

9.079,97

Yıldırım'dan CHP'ye yanıt geldi

Başbakan Binali Yıldırım, 'kapımız açık' diyen Kılıçdaroğlu'na cevap verdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-15 12:42:31

Yıldırım'dan CHP'ye yanıt geldi

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Devlet günü sebebiyle grubunda konuşma yapan Yıldırım, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Başbakan'a kapımız açık" açıklamalarına cevap verdi.

Yıldırım şunları söyledi:

"CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki 'Kapımız açık.' Biz kapıyı hiç kapalı tutmadık. Bizim kapımız da açık. Hala vaktin var. Tren kalkmadan binebilirsin. Gelin hep beraber yapalım. Yenikapı ruhunu yaşatalım ve vesayet kalıntısı bu anayasayı birlikte değiştirelim."



KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

12 Kasım Cumartesi günü Anayasa ile iligli gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Başbakan randevu istedi mi, görüşür müsünüz?" sorurunu şu şekilde cevapladı:

Hayır. Randevu talebi olmadı bizden. Benim gözlemlediğim tablo şu: Bahçeli ile bir mutabakat sağlarlarsa, ondan sonra bir ‘Biz mutabakatı sağladık, siz de bize destek verin' diye gelecekler. Her zaman kapımız açık, kimseye kapımızı kapamayız, gelirler düşüncelerimizi rahatlıkla söyleriz. Daha önce de sayın Yıldırım geldiğinde, ben kendisine başkanlık sistemine karşı çıktığımızı, doğru bulmadığımızı söyledik. Bir kez genel merkezimize gelmişti, orada ifade ettik.

BAHÇELİ DE KILIÇDAROĞLU'NA ÇAĞRI YAPMIŞTI

Bugün grubunda söz alan ilk genel Başkan olan Bahçeli de söz konusu çağrıya dğeinmiş ve Kılıçdaroğlu'na şunları söylemişti:

"Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti'ye açık çağrıda bulundu. Bu yaklaşım doğrudur. Bir araya gelmelerinde, değerlendirmelerde bulunmaları ülkemiz için yararlı olur"

**

"Bu süreçte CHP naz etmemeli, kapris yapmamalı, geri durmamalıdır. Başbakan'a kapıları açıksa ki öyle söylüyorlar, 'teklifi bir de biz görelim' diyorlarsa, buyursunlar kafa kafaya verelim, el ele, omuz omuza, gönül gönüle fiili açmazı giderelim."

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara