Dolar

32,5683

Euro

34,9289

Altın

2.425,54

Bist

9.722,09

Yıldırım'dan Aysel Tuğluk açıklaması

Başbakan Yıldırım, Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesinde yaşananlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Başsağlığı diledi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-15 16:09:25

Yıldırım'dan Aysel Tuğluk açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, Millet Camisi'nde kıldığı cuma namazının ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Yıldırım, eski milletvekili Aysel Tuğluk'un annesi Hatun Tuğluk'un cenazesinde yaşanan olaylara ilişkin soru üzerine, şunları söyledi:

"Her şeyden önce Aysel Tuğluk'un validesi Hatun Hanıma Allah'tan rahmet, aileye başsağlığı diliyorum. Şunu herkes iyi bilmeli ki bu ülkede her vatandaşın istediği yerde yaşamaya ve vefatı halinde de istediği yere defnedilmeye hakkı vardır. Bu, en temel vatandaşlık hakkıdır, insanlık hakkıdır. Dolayısıyla bu cenazenin defniyle ilgili yaşanan olay asla ve asla kabul edilemez. Kendini bilmez birkaç kişinin ortaya koyduğu bir provokasyondur."

"PROVOKASYONLARA MÜSAMAHA GÖSTERMEYİZ"

Olayın ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Ankara Valisi Ercan Topaca'nın kendisine de bilgi vererek devreye girdiklerini ve meseleyi hallettiklerini belirten Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"Ama burada bitmiyor. Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Gözaltılar, sorgulamalar var. Tabii ki bu işin sorumluları kimse bulunacak gereği yapılacak. Burada kimsenin tereddüdü olmasın. Terörle mücadele ayrı bir şeydir. Birliğimizi, kardeşliğimizi bozmaya, bizi birbirimize düşürmeye çalışan tahriklere ve provokasyonlara asla ve asla müsamaha göstermeyiz. Bu dinimizde de kültürümüzde de geleneklerimizde de olmayan bir şeydir. Ümit ederim ki buna benzer başka bir hadise yaşanmaz. Yaşansa bile bu konuda zerre kadar müsamaha etmemiz söz konusu değil. Ben mevtaya Allah'tan rahmet diliyorum."

Haber Ara