Dolar

32,3237

Euro

35,0903

Altın

2.300,90

Bist

9.075,66

Yıldırım'dan Arakan açıklaması: Soykırımdır

Başbakan Binali Yıldırım, 'Arakan'daki vahşet büyük bir insanlık suçu olarak tarihe geçiyor. Bunun adı soykırımdır. Dünyanın neresinde olursa olsun mazlumun kanı akıyorsa biz o kanı kendi damarlarımızdan akmış biliriz' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-01 21:03:34

Yıldırım'dan Arakan açıklaması: Soykırımdır


Başbakan Binali Yıldırım partisinin İstanbul İl Başkanlığı tarafından Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen bayramlaşma töreninde konuştu.

Tüm İslam alemini tebrik ederek konuşmasına başlayan Başbakan Yıldırım, "Bayramlar sevinçlerin olduğu kadar ahirete intikal edenlerin de hatırlandığı müstesna günlerdendir. Bu nedenle cümle şehirlerimizi de rahmet ve saygıyla yad ediyorum. Bayramlar kardeşlik olgularımızı arttıran en önemli değerlerimizdendir.

15 Temmuz gecesi FETO mensupları millete ihanet etmeye çalıştılar. Ruhunu ve aklını Pensilvanya'daki terör elebaşına 1 dolara satan alçaklar o gece meydanlarda zulüm şiddet kustular. Millet iradesine sahip çıktı. Türkiye istikrarlı yapısı ile bundan sonra aynı girişimlere sahne olmayacak. Artık karar yetki ve mühür milletindir. Türkiye artık geleceğini karartmak isteyenlerin cirit atacağı ülke olmaktan kurtulmuştur. Bizi yolumuzdan geri çevirmek isteyen kim olursa olsun hak ettiği cevabı dün aldığı gibi alacaktır. PKK'da çözülme sürecine girmiştir. Alçaklar Silvan'da çocuk parkını hedef alacak kadar alçaldılar. Bu terör zihniyeti parkları bile yakacak kadar alçaldı" dedi.

"Kardeşliğe sınırsız kucak açıyor ama teröre sıfır müsamaha diyoruz"

Suriye Sınırında yaşanan olaylara değinene Başbakan Yıldırım, "Ülkemizin güvenliği için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Fırat Kalkanı ile sınırlarımızı nasıl güvenli hale getirdiysek aynı şekilde aynı şeyi bölgede yine yaparız. Kardeşliğe sınırsız kucak açıyor ama teröre sıfır müsamaha diyoruz" dedi.

Başbakan Yıldırım konuşmasının devamında şöyle konuştu: "Bugün İslam coğrafyasında bir çok yerinde matem havası var. Arakan'daki vahşet büyük bir insanlık suçu olarak tarihe geçiyor. Bunun adı soykırımdır. Dünyanın neresinde olursa olsun mazlumun kanı akıyorsa biz o kanı kendi damarlarımızdan akmış biliriz. Hangi mağdurun bir derdi varsa biz Türkiye olarak kendi derdimiz sayarız. Dünyada yükselen ırkçılığı şiddeti son derece tehlikeli görüyoruz."

Haber Ara