Dolar

32,5771

Euro

34,9797

Altın

2.419,13

Bist

9.722,09

Yıldırım 'Bir daha darbe olur mu?' sorusunu yanıtladı

Eski Başbakan Binali Yıldırım, kendisine yöneltilen 'Tehlike geçti mi, bir daha darbe olur mu?' sorusunu 'Çılgınlık yapmaya kalkanlar her zaman olabilir. Devlet tüm kurumları ile uyum ve koordinasyon içinde konuyu hassasiyetle takip etmeli' diye yanıtladı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-16 09:14:33

Yıldırım 'Bir daha darbe olur mu?' sorusunu yanıtladı

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, 15 Temmuz 2016'da düzenlenen darbe girişiminin üçüncü yıl dönümünde, dönemin Başbakanı Binali Yıldırım ile konuştu.

Fırat, "Korkmadım ama üzüldüm, kahroldum..." başlığıyla yayımlanan yazısında Yıldırım'ın darbe girişimiyle ilgili bugünkü düşüncelerini şöyle aktardı:

15 Temmuz'un üzerinden üç yıl geçti. Bir yandan mücadele sürüyor, bir yandan ise akıllarda hep aynı soru var: 'Tehlike geçti mi, bir daha darbe olur mu?'... Binali Yıldırım bu soruyu 'Çılgınlık yapmaya kalkanlar her zaman olabilir. Devlet tüm kurumları ile uyum ve koordinasyon içinde konuyu hassasiyetle takip etmeli' sözleriyle yanıtladı. 15 Temmuz ile birlikte elde edilen kazanımlara dikkat çekerek, 'Milli irade vesayetlerden kurtulmuştur. Darbe ilk defa milletin el koyması ile önlendi. Millet demokrasiye sahip çıkmıştır. Millet Cumhurbaşkanı'na, Meclis'ine sahip çıkmıştır. En büyük kahraman yüce Türk milletidir' dedi.

O gece darbe kalkışmasının karşısında yer alan askerlerin, polislerin, savcıların, basının da önemine değinerek, 'Bugünün en anlamlı duygusu canları pahasına darbeyi önleyen şehitlerimizi anmaktır. Gazilerimizi anmaktır. Rabbim bir daha böyle alçakları ülkemizin karşısına çıkarmasın' dedi.

Haber Ara