Dolar

32,3594

Euro

34,9650

Altın

2.325,37

Bist

9.079,97

Yıldırım, AP Dış İlişkiler Komitesi Başkanını kabul etti

Başbakan Yıldırım, Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Brok'u kabul etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-24 22:24:27

Yıldırım, AP Dış İlişkiler Komitesi Başkanını kabul etti

Çankaya Köşkü'nde basına kapalı gerçekleştirilen kabul, yaklaşık 1 saat sürdü.

"Suriyeli göçmenler konusunda AB'den de aynı hassasiyeti bekliyoruz"

AA'nın haberine göre; Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye ile Avrupa Birliği arasında varılan Suriyeli göçmenlere ilişkin mutabakat çerçevesindeki yükümlülükleri yerine getirmeye devam ettiklerini, aynı hassasiyeti AB tarafından da beklediklerini bildirdi.

Yıldırım, Avrupa Parlamentosu (AP) Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Elmar Brok ve AP Türkiye Raportörü Kati Piri ile Çankaya Köşkü'nde bir araya geldi.

Başbakan Yıldırım, kabulde, terör örgütü FETÖ'nün 15 Temmuz menfur darbe girişiminin ardından Avrupa Birliği'nden dayanışma amaçlı ziyaretler yapılmaya başlanmasından memnuniyet duyduğunu belirterek, geç yapılmış olsa da bu ziyaretleri anlamlı bulduklarını ifade etti.

"Avrupa kıtasında demokrasiye karşı yapılmış en ciddi saldırı"

Söz konusu darbe girişiminin "Avrupa kıtasında demokrasiye karşı yapılmış en ciddi saldırı" olduğuna dikkati çeken Binali Yıldırım, "milli iradenin evi" Gazi Meclis'in bombalanmasının hafızalarından asla silinmeyeceğini dile getirdi.

Yıldırım, başta AP olmak üzere AB kurumlarının, Türkiye'nin ve demokrasinin arkasında kararlılıkla durmasını beklediklerini belirtti.

OHAL kapsamında alınan tedbirlerde de uluslararası yükümlülüklere ve ulusal mevzuata bağlı kaldıklarına vurgu yapan Başbakan Yıldırım, AP'nin eleştirilerine açık olduklarını, ancak bunun yapıcı ve adil bir şekilde gerçekleştirilmesinin Türkiye-AB ilişkilerinin ruhuna daha uygun olacağını kaydetti.

Binali Yıldırım, ayrıca Türkiye ile AB arasında varılan Suriyeli göçmenlere ilişkin mutabakat çerçevesindeki yükümlülükleri yerine getirmeye devam ettiklerini, aynı hassasiyeti AB tarafından da beklediklerini ifade ederek, bu bağlamda Avrupa Parlamentosu'nun rolünün önem arz ettiğine işaret etti.

Brok ve Piri de Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye'nin demokratik kurumlarının arkasında olduğunu, darbe girişimini en baştan bu yana kınadıklarını bildirdi. 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara