Dolar

32,3202

Euro

35,1203

Altın

2.302,42

Bist

9.055,22

Yıldırım: Almanya, AB adına racon kesiyor!

Başbakan Binali Yıldırım, Almanya'nın gümrük birliği anlaşmasına yönelik çıkışlarına cevap verdi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-18 14:08:35

Yıldırım: Almanya, AB adına racon kesiyor!

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Cuma namazı çıkışı sonrasında açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım, "Almanya Avrupa Birliği adına racon kesiyor. Bu doğru değil" dedi.

Yıldırım, Adil Öksüz ve Gümrük Birliği çıkışı nedeniyle ilişkilerin gerildiği Almanya'ya tepki gösterdi. Adil Öksüz ile ilgili soruya "Almanya'dan darbeye karışmış bulunan FETÖ terör mensuplarının barındırılmamasını ve yargılanmak üzere iadesini istiyoruz. Almanya nasıl hukuk devleti ise Türkiye de bir hukuk devleti" yanıtını verdi.

Başbakan Yıldırım, Almanya Başbakanı Merkel'in Gümrük Birliği çıkışı ile ilgili olarak da "Gümrük Birliği meselesi, Almanya'nın Avrupa Birliği adına tek başına karar vereceği bir konu olmamalıdır. Almanya, 'bütün Avrupa Birliği benden sorulur' havasında, birlik adına racon kesiyor. Bu doğru değil, birliğin kurumsal yapısına, ilkelerine, usullerine uymayan bir şeydir. Bir dayatma anlamına gelir. Gümrük Birliği'nin devam etmesi can atmıyoruz" dedi.

Yıldırım şunları söyledi:

Bir takım çalışmaların sonucu bu bilgiler elde ediliyor. Bu bilgiler çerçevesinde de ilgili ülkelerden suçluların iadesi talep ediliyor. Bu sadece Türkiye'nin yaptığı bir iş değil, başka ülkelerden de Türkiye'de aranan kişileri Interpol marifetiyle isteyebilirler. Biz genel anlamda Almanya'dan şunu istiyoruz. Gerek PKK, gerek FETÖ mensuplarına müsamaha göstermeyin.

Haber Ara