Dolar

32,3202

Euro

35,1203

Altın

2.302,42

Bist

9.055,22

Yıldırım: ABD'nin FETÖ'yü vereceğine inanıyoruz

İngiliz gazete The Guardian'a röportaj veren Başbakan Binali Yıldırım, FETÖ'nün Türkiye'ye iadesi konusunda, 'ABD'nin FETÖ'yü vereceğine inanıyoruz' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-26 21:10:53

Yıldırım: ABD'nin FETÖ'yü vereceğine inanıyoruz

15 Temmuz darbe girişiminin gerçekleştiği geceyle ilgili İngiliz gazete The Guardian'a röportaj veren Başbakan Binali Yıldırım, "Bunun millete karşı bir darbe girişimi olduğu sonucuna vardık ve milleti kendi geleceğine ve ülkenin geleceğine sahip çıkmaya çağırdık" dedi.

"İTİRAF ETTİLER"

"Bu saldırıyı püskürttükten sonra gözaltına alınan, asker üniforması giymiş insanlar oldu. Bunlar derhal konuşmaya başladılar ve olup biteni itiraf ettiler. Türkçe'de dediğimiz gibi, bülbül gibi öttüler" ifadelerini kullanan Yıldırım, şunları kaydetti:

"GÜLEN'İ ARAYIP ONUNLA GÖRÜŞTÜREBİLECEKLERİNİ SÖYLEMİŞLER"

"İlk ifadelerden anladığımıza göre bu çok uzun zamandır planladıkları bir darbe girişimiydi ve ilgili önlemleri alarak adım adım alıyorlardı. Genelkurmay Başkanını kaçırıp rehin aldıkları zaman ona bu terör örgütünün liderini, Fetullah Gülen'i arayabileceklerini ve onunla telefonda görüşmesini ayarlayabileceklerini, böylece kendisinin de bu harekete katılabileceğini söylemişler"

Gülen'in ABD'de ikamet etmesinden dolayı halkın kafasında "Acaba bu işte ABD'nin dahli veya desteği var mı?" şeklinde bazı soru işaretleri olduğunu anlatan Yıldırım, "Türkiye ve ABD çok uzun geçmişe dayanan dostça ilişkilere sahiptir, müttefik ve stratejik ortak olmuştur, bu terör örgütünün liderinin yanında duracaklarına inanmıyoruz." diye konuştu.

"ABD, TÜRKİYE İLE NASIL İŞBİRLİĞİ YAPACAĞINI DÜŞÜNMELİ"

Gülen'in darbe girişimindeki dahliyle ilgili dosyanın henüz ABD'ye gönderilmediğini belirten Yıldırım, "Gönderilecek ve buna dahilleri konusunda hiçbir şüpheye yer bırakmayacak" dedi. Yıldırım, "ABD bu noktadan sonra kendisi için bölgede ve dünyada stratejik bir müttefik olan Türkiye ile nasıl işbirliği yapacağını düşünmeli." değerlendirmesini yaptı.

Haber Ara