Dolar

32,4724

Euro

34,8222

Altın

2.477,91

Bist

9.530,47

Yılbaşında 400 bin personelle 81 ilde 24 saat güvenlik

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, yılbaşı nedeniyle alınan tedbirler kapsamında yaklaşık 400 bin güvenlik personelinin sokakta olacağını belirtti.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-12-31 12:30:22

Yılbaşında 400 bin personelle 81 ilde 24 saat güvenlik

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, çeşitli programlar için geldiği Erzurum'da yaptığı açıklamada, Erzurum Valiliğini ziyaretinde yaptığı değerlendirmede, her ilin emniyet müdürünün her gün olduğu gibi bugün de sabaha kadar güvenlik unsurlarının denetiminde, başlarında ve yanlarında olacak şekilde Türkiye genelinde çalışan personeli sahada tutacaklarını söyledi.

'TÜM ARKADAŞLARIMIZ GÖREVDE OLACAK'

Emniyet hizmetlerinin 7/24 365 gün sahada olmayı gerektiren zorunlu ve önemli görev olduğunu vurgulayan Emniyet Genel Müdürü Uzunkaya, "Özelikle yılbaşı nedeniyle toplumu germek, huzursuzluk ve kaos yaratmak isteyen birtakım terör örgütlerinin yılbaşından mülhem birtakım hareketlilik ve eylemler içine tevessül ettiklerini biliyoruz. Bu nedenle vatandaşın huzurunu bozacak, rahatını kaçıracak, gerek evde gerekse sokakta yaşamlarını rahatlıkla güven içinde geçirmelerini sağlamak amaçlı her zamankinden daha artı donatılmış güvenlik konsepti ile Türkiye'de tüm arkadaşlarımız görevde olacak. Bu sadece emniyet teşkilatıyla değil, kardeş teşkilatımız jandarma ve sahil güvenlik teşkilatımızın da aynı anlayışla görev yağacağı gün olacak" dedi.


400 BİNE YAKIN PERSONEL

Erzurum'u çok sevdiğini ve önemsediğini dile getiren Uzunkaya, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Bölge Jandarma Komutanlığı ziyareti sonrası Polis Eğitim Merkezi Müdürlüğünde düzenlenecek 248 mezun polisin yemin törenine katılacağını aktardı. Uzunkaya, Erzurum'un güvenli ve huzurlu şehir olduğunu vurgulayarak, yeni yılda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Hakkari'de, bakan yardımcılarının farklı ilerde, kendisinin ise doğunun en özel ve güzel şehri Erzurum'da olacağını anlatarak, "İnşallah 2019 yılı 2018 yılından daha müreffeh, daha güzelliklerin yaşandığı yıl olur. 300 bin polisimiz var, bunun en az 150 bini sokakta olacak, jandarmanın da 240 bin personelinden en az yarısı sokakta olacak. Bu demektir ki Türkiye'de sahil güvenlik, emniyet teşkilatı ve jandarmadan toplamda 400 bine yakın personel ile 24 saatlik zaman diliminde güvenlik hizmeti verecek" diye konuştu.

'81 VİLAYETTE SOKAKTA OLACAĞIZ'

Emniyet Genel Müdürü Uzunkaya, emniyet teşkilatı olarak yeni yılda Türkiye'nin 81 vilayetinde sokakta olacaklarını dile getirerek, 2018 yılının ülke açısından genel itibarıyla son derece huzurlu geçtiğini kaydetti.

 

TAKSİM'DE YILBAŞI ÖNLEMLERİ

İstanbul'da Yılbaşı günü ve gecesinde 39 bin polis, 4 bin jandarma, denizde 10 ayrı noktada görev yapacak sahil güvenlik ekipleri, bini aşkın zabıta, itfaiye ekibi hizmet verecek. Yeni yıla Taksim'de girmek isteyen vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak için Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde tedbirler alınmaya başlandı. Bu kapsamda, Taksim Meydanı'nın çevresi demir bariyerlerle çevrildi. Meydana açılan tüm sokak başlarına demir bariyerler konuldu ve arama noktaları oluşturuldu. İlerleyen saatlerde güvenlik güçlerinin, meydana girmek ve burada yılbaşını kutlamak isteyenlerin üstlerini arayarak geçişlerine izin verecekleri öğrenildi.


KABLOSUZ MOBİL KAMERALAR

Binlerce polisin görev yapacağı belirtilen Taksim'de, daha önceki yıllarda yaşanan taciz olaylarının önüne geçmek için de tedbirler alındı. Çevredeki yüzlerce MOBESE kameralarının bakımları yapıldı ve kontrolden geçirildi. Bunlara ek olarak farklı sistemler devreye konuldu. Meydanın çeşitli noktalarına yerleştirilecek ve görüntüleri anlık olarak merkeze gönderebilme özelliğine sahip kablosuz mobil kameralar getirildi. Gezi Parkı'na getirilen ve görevliler tarafından hazırlıkları tamamlanan kablosuz mobil kameralarla, Taksim Meydanı'nda olup bitenler anlık olarak merkeze gönderilecek ve olası olumsuz hadiselerin önüne geçilmeye çalışılacak.


METRO, MARMARAY VE ŞEHİR HATLARI SEFERLERİ UZATILDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB),yılbaşında Taksim, Beşiktaş ve Kadıköy başta olmak üzere il genelinde 69 ayrı ekiple, 277 zabıtayla gece boyu görev yapacak. Yılbaşında İBB'ye bağlı itfaiye ve sağlık personelleri ek mesai yapacak ve İETT, metrobüs dahil 20 hatta 665 ek sefer düzenleyecek. Yılbaşı gecesi dünyaya gelen bebeklere "Hoş geldin bebek" hediyesi takdim edilecek. Yılbaşı akşamından itibaren, metro ve Marmaray saat 02.00'a kadar çalışacağı için Şehir Hatları'nın da seferleri de uzatıldı.

Haber Ara