Dolar

32,5779

Euro

34,8036

Altın

2.510,86

Bist

9.693,46

'Yetim Aile Köyümüz Bitmek üzere'

Suriye’de yaşanan iç savaştan en çok etkilenen kadınlar ve yetimler için oluşturulan “YardımeliCerablus Yetim Aile Köyü” çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-04 16:40:37

'Yetim Aile Köyümüz Bitmek üzere'

Suriye'de savaşın başlamasıyla birlikte yaşanan insani dramlar karşısında göç etmek zorunda kalan  ailelere yönelik kardeşlik görevimizi yerine getirmeye çalıştık. İlk günden itibaren Türkiye tarafına geçen ve Suriye tarafında kalan insanlar için acil gıda, sağlık, eğitim, kıyafet ve diğer desteklerimiz aralıksız devam etmiştir.  Suriyeli misafirlerin yoğun olduğu Hatay, Kilis, Şanlıurfa ve Gaziantep'te temsilcilikler ve ofisler oluşturularak yardımlar direkt  ulaştırılmış; ayrıca Türkiye'nin her yerine ulaşmış olan Suriyelilere de illerde bulunan Temsilcilerimiz aracılığı ile acil ihtiyaçları karşılanmıştır.

2014 yılında gerçekleştirilen 3 ayrı Tıbbı yardım konvoyu ile 1 sahra hastanesi, 68 ambulans ve 15 tır ilaç Suriye iç bölgelerine ulaştırılmıştır.

Hatay'da açılan 5 ayrı okulda 3200 öğrenci eğitimlere kesintisiz devam etmişlerdir.

Yetimlerin Yüzü Gülücek

 Yapılan tüm yardım ve desteklerin en güzeli ve en anlamlısı Cerablus'ta tamamlanmak üzere.

18_2

Savaşın izlerini yok etmek, insanları vatanlarına ve yuvalarına kavuşmalarına yardımcı olmak amacıyla, “YardımeliCerablus Yetim Aile Köyü” inşaatı tamamlanmak üzere.

Evi yurdu dağılmış, kalacak bir yeri olmayan yetimlere sahip çıkma zamanıdır artık..

Son inceleme Başkanımız Dr Sadık Danışman tarafından yapıldı

Cerablus Yetim Aile Köyü inşaatını yerinde denetlemek ve son kontrolleri yapmak üzere YK Başkanı Dr Sadık Danışman bölgeye geçti.

Yetim Aile Köyü ile ilgili yetkili makamlarla görüşen, istişareler yapan Dr.Danışman, beraberindeki heyetle birlikte Yetim Aile Köyünde incelemelerde bulundu.

Cerablus İnsani Yardım Koordinasyon Merkezi Başkanı aynı zamanda Gaziantep Vali Yardımcısı Sn.YaşarAksanyar , Aile ve Sosyal Politikalar Gaziantep Müdürlüğünde Cerablustan sorumlu Şube Müdürü Adem Bey,  Cerablus Yerel Meclis Başkanı ve meclis üyeleri, Türk Kızılayı Gaziantep İl Ekip Başkanı Hacı Açıkgöz'le bir araya gelen Yardımeli heyeti, Yetim Aile Köyü hakkında istişarelerde bulundu ve bundan sonra atılacak adımlarla ilgili bilgiler aktardı. Cerablus özelinde, Suriye genelinde insani yardım anlamında birlikte neler yapılabilirin de konuşulduğu ziyaretlerde, koordinasyon noktasında ortak mutabakat sağlandı.

6_10

10 dönüm arsa üzerine inşa edilen Yetim Aile Köyü, 40 haneden oluşmaktadır. İçerisinde cami ve iş atölyelerinin de bulunduğu köyde, yeşil alan ve çocuk oyun alanlarının da düzenlenmesi yapılacak.

Nasıl katkı sağlarım

YardımeliCerablus Yetim Aile Köyü inşa edilecek bir konutun maliyeti: 55 000 TL (kur:5,5 TL/usd olarak sabitlendi. 10 000 USD)

Ancak, oluşturulacak bağış havuzuna her miktarda bağış yapılabilmektedir. (Her bir m2 200 usd) 

Konutlar tamamlandıktan sonra ev eşyası (mobilya-beyaz eşya)ve tefrişatına yönelik bağışlar kabul edilmektedir. İş atölyelerinde kullanılmak üzere malzeme ve el aletleri de bağışlanabilmektedir.

3_44

Yapılan bağışlar neticesinde hayrat sahibinin ismi (veya vermek istediği isim) konutlar üzerine yazılacaktır. Mescitin inşası ve içinin tefrişatı ile ilgili yapılan bağış neticesinde, hayır sahibinin ismi mescite isim olarak verilecektir.

Haber Ara