Dolar

32,3745

Euro

35,0193

Altın

2.324,35

Bist

9.079,97

Yeşiller'den Cem Özdemir: Erdoğan'ı süper bulanlar Türkiye'ye gitsin

Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, Almanya'da MİT ile ilgili başlayan casusluk iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-31 10:42:03

Yeşiller'den Cem Özdemir: Erdoğan'ı süper bulanlar Türkiye'ye gitsin

Deutsche Welle'nin haberine göre Alman Birlik 90/Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, çarşamba akşamı Almanya'nın Duisburg kentinde sosyal problemleri fazla bir semt olarak kabul edilen Marxloh'da 'Erdoğan, Uyum ve İslam' konulu bir etkinliğe konuk oldu. Yeşiller Partisi'nin Duisburg temsilciliğinin organize ettiği etkinlikte Özdemir, semt sakinlerinin sorularını yanıtladı.

Programa uyum ve İslam konularından çok Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili tartışmalar damgasını vurdu.

Özdemir'e ilk soruyu semt sakini bir Alman yöneltti ve MİT'in Almanya'da istihbarat faaliyetinde bulunduğu iddialarına atıfta bulunarak bunun başka AB ülkelerinde de olup olmadığını sordu.

Bu faaliyetlerin başka ülkelerde de olduğunu iddia eden Yeşiller Partisi'nin Eş Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Örneğin Danimarka'da bunun için bir nevi çağrı merkezi kurulduğunu öğrendik. Birini ihbar etmek isteyenlerin arayabileceği bir çağrı merkezi. Bazı gazeteciler birini ihbar etmek için arayan pozisyonunda bunu test ettiler ve ismini verdiklerine ne olacağını sordular. Onlara verilen yanıtta bu kişilerin pasaport kontrolüne gelir gelmez yakalanacağı söylenmiş."

"TEMEL HAKLARLA SORUNU OLANLAR" BURADA YAŞAMAK ZORUNDA DEĞİL'

Bu durumun Almanya'da asla kabul edilmeyeceğini dile getiren Özdemir, "Temel haklarla bir sorunu olan varsa, burada yaşamak zorunda değil. Erdoğan'ın süper olduğunu düşünen bu kişiler Türkiye'de de yaşayabilirler" sözlerini sarfetti.

Özdemir sözlerine açıklık getirerek "Almanya'da Erdoğan taraftarı olamayacağını kastetmiyorum, tabii ki yaşayabilirler ve otoriter liderleri savunabilirler. Ama kendi gibi düşünmeyen insanları ihbar etmek, onları bastırmak veya korkutmak ise asla kabul edilemez" diye konuştu.

Özdemir, "istihbarat teşkilatlarının suça karışmamış insanlar yerine radikaller ve teröristlerle ilgilenmesi gerektiğini" söyledi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara