Dolar

32,3373

Euro

35,1815

Altın

2.246,81

Bist

8.718,11

Yeşilçam oyuncusu Aydan'a ‘Cumhurbaşkanına hakaret'ten hapis cezası

Yeşilçam oyuncusu Aydan Canbula, sosyal medyada 'Cumhurbaşkanına hakaret' ettiği sebebiyle açılan davada, 11 ay 20 gün hapse çarptırıldı. Mahkeme, Nilüfer Aydan ismiyle tanınan Canbula'nın cezasını 5 yıl süreyle erteledi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-30 17:01:26

Yeşilçam oyuncusu Aydan'a ‘Cumhurbaşkanına hakaret'ten hapis cezası

Sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlar nedeniyle hakkına dava açılan Yeşilçam oyuncusu Aydan Canbula, “Cumhurbaşkanına alenen hakaret' suçundan 8 yıl 2 aya kadar hapis istemiyle yargılandı.

Canbula, paylaşımları yapıp yapmadığını hatırlamadığını ifade etti.

Anadolu 37. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanık Aydan Canbula ve avukatı Yiğithan Yüksel katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Gökhan Arslanoğlu da salonda hazır bulundu.

Duruşmada söz alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı, “Sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz” dedi. Sanık avukatı ise, “Müvekkilin paylaşımında geçen diktatör sözü tüm yetkileri elinde bulunduran kişi anlamındadır ve siyasi bir eleştiridir. Suçu oluşturmaz. Bu nedenle konumu da dikkate alınarak beraatini talep ediyoruz” diye konuştu.

Esas hakkındaki diyecekleri ve son savunması sorulan sanık Aydan Canbula ise, önceki savunmalarını tekrar ettiğini söyleyerek, “Takdiri adalete bırakıyorum. Beraatimi istiyorum” dedi.

Haber Ara