Dolar

32,3276

Euro

35,0275

Altın

2.284,06

Bist

8.970,01

Yeryüzü Doktorları'ndan bebekler için kampanya

130 lira ile bir bebeğin 100 günlük tıbbi beslenme ihtiyacı karşılanıyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-22 18:15:53

Yeryüzü Doktorları'ndan bebekler için kampanya

2000 yılında ‘daha sağlıklı bir yeryüzü için iyilik yolunda' misyonu ile yola çıkan Yeryüzü Doktorları, bebek ölümlerini durdurabilmek için ‘Bebekler Açlığa Dayanamaz' kampanyasına destek bekliyor

Uluslararası bir kuruluş olan Gıda ve Tarım Örgütü'nün (GTÖ) istatistiklerine göre dünyada halen 852 milyon insan açlık çekiyor. Açlık sorunuyla karşı karşıya kalan insanların yüzde 98'i gelişmekte olan ülkelerde bulunurken açlık ve beslenme bozukluğu yönünden en çok risk altında olan grubu ise anneler ve çocuklar oluşturuyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre her yıl 137 milyon çocuk dünyaya geliyor.

UNICEF'e göre yılda 6,3 milyon çocuk 5. yaş gününü göremeden hayatını kaybediyor. 5 yaş altı ölümlerin yaklaşık yarısı yetersiz beslenme ve beslenme bozukluğuna bağlı hastalıklar nedeniyle gerçekleşiyor. Annelerdeki gebelik öncesi ve esnasındaki açlık ya da yetersiz beslenme nedeniyle her yıl milyonlarca çocuk normalin altında kilo ile doğuyor ve buna bağlı olarak yaşam şansı bulamıyor.

Yeryüzü Doktorları, dünyadaki çocukların eşit şartlar altında doğamadıkları için yaşadıkları besin yetersizliği ve sağlık hizmetlerinden yararlanamama gerçeğinin tüm insanlığın ortak sorunu olduğunun altını çiziyor ve ‘Çocuklar Açlığa Dayanamaz' kampanyası ile tüm dünyayı ilgilendiren bebek ölümlerine karşı sorumluluk üstleniyor.

Her destek bir ‘yaşam' demek
Yeryüzü Doktorları, beslenme sağlığı merkezlerinde, gerçekleştirdiği muayeneler sonrasında beslenme bozukluğu tespit edilen bebekler için özel beslenme programı düzenlenmesine yardımcı oluyor. UNICEF, WFP ve yardım götürülen ülkelerdeki Sağlık Bakanlıkları işbirlikleri ile dağıtılan hazır tıbbi gıdalarla anne ve bebeklerin tedavileri sağlanıyor.

Yeryüzüne gülümseyen bir çocuk yüzü daha katabilmek adına ‘İyilik ve Sağlık Yolunda' çalışmalarını sürdüren Yeryüzü Doktorları, açtığı Anne Çocuk ve Beslenme Sağlığı Merkezleri'nde anne adaylarına ve çocuk sahibi ailelere yönelik iyileştirici çalışmalarına destek bekliyor.

Kampanyaya destek olmak isteyenler www.yyd.org.tr adresinden online bağış yapabilir ya da MAMA yazıp 6612'ye SMS atarak 5 TL bağışlayabilirler.

Haber Ara