Dolar

32,4906

Euro

34,9589

Altın

2.435,08

Bist

9.716,77

'Yerli ve yabancı yatırımcı açısından verimli bir dönemdeyiz'

Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır, ' Bahar aylarının yaklaştığı bir dönemdeyiz. Önümüzdeki ay başlayacak bahar kampanyaları ile satışlar ciddi bir ivme kazanacak.'

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-16 12:39:35

'Yerli ve yabancı yatırımcı açısından verimli bir dönemdeyiz'

 “Faiz oranlarının yüzde 0,79'a indirilmesi, sektörümüz açısında önemli gelişmelere sahne oluyor. TÜİK'in açıkladığı şubat rakamlarındaki yüzde 51.4'lük artışta, indirimin etkisi büyük"  değerlendirmesini yapan Bahaş Holding CEO'su Abdüssamet Bahadır "Şubat ayında kredili satışlar, satışlardaki artışa en büyük katkıyı sağladı." dedi.

Önemli fırsatlar yaratacak

Bahadır şöyle devam etti: " Bu dönemde kredili satışlardaki artış, yüzde 400'e dayandı.Merkez Bankası'nın faiz indirimstratejisi ile düşen kredi oranları satışlardaki artışta söz sahibi oldu diyebiliriz. Aynı zamanda şubat ayında yabancı yatırımcı satışlarındaki artış da yüzde 20.6'ya ulaştı. Geçtiğimiz yıl artış trendi yaşayan yabancı yatırımcı satışları, dinamik yapısını koruyor.Hem yerli, hem de yabancı yatırımcı açısından çok verimli bir dönemin içerisindeyiz. Bu dönem, sadece içerisinde bulunduğumuz yıl için değil, önümüzdeki yıllar için de çok önemli fırsatlar yaratacak. Çünkü satışlardaki artış, yeni konut ihtiyacını da artırıyor. Dolayısıyla sektörümüzün önümüzdeki 5 yılını 2020 yılı şekillendirecek diyebiliriz. Bahar aylarının yaklaştığı bir dönemdeyiz. Önümüzdeki ay başlayacak bahar kampanyaları ile satışlar ciddi bir ivme kazanacak. Yılın en yüksek satış oranlarıyla karşılaşacağımız aylar bizi bekliyor."

Meydan Ardıçlı'da teslimler yapıldı

"Bahaş Holding olarak oyuncak ve paslanmaz yapı malzemeleri sektörlerindeki yatırımlarımızı güçlendirerek ihracat faaliyetlerimiz, artırmaya yönelik bir çalışma içerisindeyiz." diyen Bahadır şunlara vurgu yaptı:  İnşaat ve taahhüt işlerimizde ise çok sayıda kamu ihalesini takip ediyoruz. Gayrimenkul ve inşaat sektöründe Üsküdar'daki kentsel dönüşüm projemizin çalışmaları, hızla sürüyor. Özyurtlar Holding işbirliğinde, Esenyurt'ta inşa ettiğimiz Meydan Ardıçlı projesinin ilk etap teslimlerine yaptık, 2'nci etap teslimlerine başladık. Satışlarımızdaki hareketlilik devam Öte yandan İstanbul'un çok güzel ve özel yerlerinde yapmayı planladığımız konut projelerimizi olgunlaştırdık. Çok yakında kamuoyu ile paylaşacağız.”

 

Haber Ara