Dolar

32,5998

Euro

34,7911

Altın

2.407,54

Bist

9.645,02

Yerli üretim telefonlar hangileri? Xiaomi, Oppo, Samsung yerli telefon modelleri

Teknoloji devleri Türkiye'de cep telefonu üretimine başladı. Üretilen yerli telefon modelleri emsallerine göre çok daha uygun fiyata satılacak. Ucuz telefon almak isteyen vatandaşlar da bu duruma çok sevindi. Peki yerli üretim telefonlar hangileri? Xiaomi, Oppo, Samsung Türkiye'de ürettikleri telefonları piyasaya sunmaya hazırlanıyor. Xiaomi, Oppo, Samsung yerli telefon modelleri hangileri? Samsung yerli üretim telefonu hangisi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-05 19:12:25

Yerli üretim telefonlar hangileri? Xiaomi, Oppo, Samsung yerli telefon modelleri

Samsung, Xiaomi ve Oppo gibi teknoloji devleri Türkiye'deki fabrikalarda telefon üretimine başladı. Yerli üretim olan telefonlar ithal ürünlere göre yüzde 30 daha ucuz olacağı açıklandı. Dolardaki yüselişle birlilte cep telefonu fiyatları da son zamanlarda ciddi oranda arttı. Durum böyle olunca vatandaşlar da ucuz telefon almanın yolunu aramaya başladı. Tam bu sırada dünya devleri Türlkiye'de yerli cep telegonu üretimine başladı. Vatandaşlar da Yerli üretim telefonlar hangileri? Xiaomi, Oppo, Samsung yerli telefon modelleri hangileri gibi soruları sormaya başladı. 

Yerli üretim telefonlar hangileri?

Vestel, Casper gibi yerli firmalar üretşmde zaten oldukça iyi drumdaydı. Ancak Türk firmaların yanına küresel güçler de katıldı. Samsung, Oppo, Xiaomi Türkiye'de yerli üretim telefonları piyasaya sürmeye başladı. Vatandaşlar da yerli üretim telefonlar hangileri? sorularını sormaya başladı.

Samsung yerli üretim telefon modelleri hangileri?

Samsung Türkiye'de üretime başladı. Peki hangi modeller Türkiye'de üretiliyor. Samsung Galaxy A serisinde yer alan modeller yani A21, A30, A70, A80 tamamı Türkiye'de üretiliyor. Şu anda Tükiye'deki fabrikada giriş ve orta segment modellerin üretimi yapılıyor. Ancak ilerleyen zamanlarda üst segment telefon modellerinin de üretileceğinin sinyali veriliyor.

Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İşadamları Derneği (MOBİSAD) Başkanı Mustafa Kemal Turnacı, “Samsung'un cep telefonu üretimi başladı. A01 serisi telefonları, daha önceden 2.500 - 3000 TL seviyesindeydi. Türkiye'de üretilenler şu anda 1.300 - 1.500 TL'den satılmaya başlandı. Yerli üretim hamlesi cep telefonunda giriş seviyesini, olması gereken fiyat bandına getirdi” dedi.

Xiaomi yerli üretim telefon modelleri hangileri?

Çinli tekonoloji devi Xiaomi'nin Türkiye'de üreteceği yerli telefon modelleri belli oldu. Peki Xiaomi yerli üretim telefon modelleri hangileri? Xiaomi'nin Türkie'de ilk etapta Redmi 9C modelini üreteceği öğrenidli. İlerleyen zamanlarda hem tecrübe hem de fabrikanın işleyişinin oturmasından sonra yeni telefon modellerinin üretilebileceği vurgulandı.

Oppo yerli üretim telefon modelleri hangileri?

Oppo, Türkiye'de Tuzla'daki tesislerinde ürettiği A15s modelini pazara sundu. Telefon kutusunun üzerinde ‘Oppo tarafından Çin'de tasarlamış ve Türkiye'de üretilmiştir' yazısının olduğu dikkat çekti.

Haber Ara