Dolar

32,3661

Euro

35,0127

Altın

2.324,55

Bist

9.125,20

Yerli parmak izi tanıma sistemi yakında

BİYOTEKSAN'ın HAVELSAN mühendislik desteği ile geliştirdiği, yerli parmak izi tanıma sisteminde son aşamaya gelindi. Sistem, mart ayından itibaren İçişleri Bakanlığında kullanılmaya başlanacak.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-07 14:14:41

Yerli parmak izi tanıma sistemi yakında

Adli inceleme, kimlik tanıma ve kimlik doğrulama işlemlerini hızlandırmak, güvenilirliğini artırmak üzere başlatılan Biyometrik Veri Sistemi Projesi'nin ilk ürünü yerli parmak izi tanıma sistemi. Sistem, mart ayından itibaren kullanılmaya başlanacak.

İlk olarak Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ile Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünde kullanılacak. Daha sonra Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Daire Başkanlığı birimlerinin kullanımına sunulacak.

Biyometrik veri sistemi geliştiren 7. ülke olacak

Yabancı menşeli biyometrik veri sistemlerini kullanan Türkiye, böylelikle kendi imkanlarıyla biyometrik veri sistemi geliştiren 7. ülke olacak.

Proje, HAVELSAN ile Polis Bakım ve Yardım Sandığı (POLSAN) arasında imzalanan İçişleri Bakanlığı Biyometrik Veri Sistemi'ne ilişkin protokol doğrultusunda başlatıldı. Bu kapsamda BİYOTEKSAN isimli firma kuruldu.

Ulusal Biyometrik Veri Yönetim Sistemi devreye alınacak

BİYOTEKSAN, Biyometrik Veri Sistemi Projesi'nin ilk fazında "Nitelikli (Temiz) Parmak İzi Tanıma Ürünü", ikinci fazında ise "Niteliksiz (Olay Yeri) Parmak İzi Tanıma Ürünü" geliştirecek.

İlerleyen süreçte de yerli ve milli olarak tüm güncel biyometrik tanıma teknolojilerini (parmak izi, avuç izi, damar izi, yüz, iris, retina, ses ve benzeri) içeren merkezi bir Ulusal Biyometrik Veri Yönetim Sistemi devreye alınacak.

Merkezi biyometrik veri sisteminin kurulması ile birlikte tüm resmi kurumlara ve özel şirketlere hizmet verebilecek bir altyapı oluşturulacak.

TRTHaber

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara