Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

'Yerli otomobili İtalyan şirket tasarladı' iddialarına TOGG'dan cevap

Yerli otomobilin tasarımının İtalyan şirketine ait olduğu iddialarına TOGG CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş yanıt verdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-28 18:25:47

'Yerli otomobili İtalyan şirket tasarladı' iddialarına TOGG'dan cevap

Yerli otomobilin tasarımının İtalyan şirketine ait olduğu iddialarına TOGG CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş ayrıntılı bir şekilde cevap verdi.

"MURAT GÜNAK İLE ÇALIŞTIK"

Tasarım ekibinde Mercedes'in efsane tasarımcısı Murat Günak'ın olduğunu ifade eden Karakaş şunları söyledi; "Biz 18 tasarım eviyle görüştük. 18 tasarım evini 3'e indirdik. 5 farklı tasarım isteyip 15 tasarımı yan yana koyduk. O süreçte Murat Bey (Murat Günak) bize Türkiye'yi Avrupa'yı tanıyan tecrübesiyle çizgileriyle yardımcı oldu. Onun haricinde Türk tasarımcı ve mühendis arkadaşlarımız var. Seçtiğimiz tasarım eviyle birlikte çalışan 6 Türk arkadaşımız vardı. Murat Bey'le de çok kez konuştuk. "

MURAT GÜNAK KİMDİR?

Türk otomobil tasarımcısı denilince akla ilk Murat Günak adı gelir. Ağustos 1957'de İstanbul'da doğan Murat Günak, 6-7 yaşlarındayken ailesiyle birlikte Almanya'ya yerleşmiştir.

Aldığı güçlü eğitimin ardından ilk iş deneyimini Ford Motor Company içinde yaşayan ünlü tasarımcı, burada mesleğine yön veren detayları keşfetti ve net bir biçimde kendini geliştirme fırsatı buldu. Ardından Ford Tasarım ekibindeki bir yöneticisinin teşvikiyle dünyaca ünlü bir otomobil tasarım okulunda eğitim aldı.

Günak, Mercedes, Peugeout, Volkswagen gibi markalar için çalıştı. Murat Günak, Mercedes C Serisini tasarlayarak adeta otomotiv tarihine geçmiştir. Yaptığı tasarımlar, işlevsellik ve estetik açıdan devrim niteliğindedir.

Ülkemizde çok tutulan Peugeout 206 ve Peugeot 307 modellerinin tasarımcısı olan Murat Günak, 1994 yılında markaya tasarımcı olarak giriş yapmıştır. Peugeot için çalıştığı sürede markanın en popüler modellerinin tasarımına imzasını atmıştır.

Haber Ara