Dolar

32,5053

Euro

34,5675

Altın

2.497,66

Bist

9.548,09

Yerli otomobilde ilk hedef yüzde 85

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, parçalarının en az yüzde 85'inin Türkiye'de üretildiği yerli otomobili hedef olarak koyduklarını belirtti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-12 14:54:36

Yerli otomobilde ilk hedef yüzde 85

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, markasının ve fikri mülkiyet haklarının sahibinin Türkiye olduğu, teknolojisi Türkiye'nin önderliğinde geliştirilen ve parçalarının en az yüzde 85'inin Türkiye'de üretildiği yerli otomobili 2019'da yollara çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Partisinin Kartepe İlçe Başkanlığını ziyaret eden Işık, 1 Kasım akşamı ortaya çıkan tablonun, göğüslerini kabarttığını belirterek, seçim sürecinde özverili çalışmalarından ve üstün gayretlerinden dolayı partililere teşekkür etti. Bakan Fikri Işık, Türkiye'nin önünde yeni bir dönem başladığına işaret ederek, seçim beyannamesinde ortaya koydukları tüm reformların yapılması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirtti. Dünya çapındaki projelerin hayata geçirilmesi için çalışacaklarını vurgulayan Işık, şunları kaydetti: "Dün Sayın Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Kalkınma Bakanı'mız ile yerli otomobille ilgili çalışmalarımızı gözden geçirdik. Ve inşallah yakında bizim TÜBİTAK Gebze Kampüsü'müzde, Otomobil Mükemmeliyet Merkezimizi hayata geçiriyoruz. Onun yanında Motor Mükemmeliyet Merkezimizi hayata geçiriyoruz. Bursa'da da Otomotiv Test Merkezimizi inşallah 2016 içerisinde başlatıyoruz. Fren Test Pisti'yle başlıyoruz. Hedefimiz 2019 yılında, markası Türkiye'ye ait olan, fikri mülkiyet haklarının sahibinin Türkiye olduğu, teknolojisi Türkiye'nin önderliğinde geliştirilen ve parçalarının en az yüzde 85'inin Türkiye'de üretildiği yerli otomobili yollara çıkarmak. 1 Kasım seçimlerinden önce verdiğimiz bütün sözlerin hayata geçmesi için inşallah önümüzdeki 4 yılı da bir altın 4 yıl, fırsat dönemi olarak değerlendiriyoruz."

Haber Ara