Dolar

32,4951

Euro

34,9419

Altın

2.430,00

Bist

9.789,54

Yerleşimler BMGK'ya taşınıyor

Filistin Kurtuluş Örgütü, İsrail'in işgali altında bulunan Filistin topraklarındaki yerleşim birimlerini yasallaştıracak yasa tasarısını onaylamasını Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne şikâyet edeceklerini duyurdu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-14 11:49:52

Yerleşimler BMGK'ya taşınıyor

AA'nın haberine göre Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Konseyi bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, "İsrail'in BMGK'nın 2334 sayılı kararına aykırı bir şekilde Filistin topraklarındaki yerleşim yerlerini genişletme ve İsrail meclisi Knesset'te bu yönde çıkan kararın uygulanmaması için BMGK'ya başvuruda bulunulacaktır" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada İsrail'in yerleşim birimleri faaliyetleri konusunda Uluslararası Ceza Mahkemesi Yargı Konseyi'ni soruşturma açmaya davet etmek dâhil tüm mekanizmaların kullanılacağı belirtildi.

NE OLMUŞTU?

İsrail Meclisi, geçen hafta Batı Şeria'daki yasadışı Yahudi yerleşim birimlerini yasallaştırmaya yönelik yasa tasarısını son kez görüşerek onaylamıştı.

Doğu Kudüs ve Batı Şeria, 1967'den beri İsrail tarafından işgal altında tutuluyor. İşgal altındaki Doğu Kudüs'te 200 bin, Batı Şeria'da ise 400 bini aşkın Yahudi yerleşimci bulunuyor. Uluslararası hukuka göre bu bölgelerdeki tüm Yahudi yerleşim birimleri yasadışı kabul ediliyor.

Haber Ara