Dolar

32,5861

Euro

34,8602

Altın

2.495,11

Bist

9.688,82

Yenikapı Mitingi uydudan böyle görüntülendi

5 milyon vatandaşın katıldığı Yenikapı Mitingi'nin uydudan çekilmiş görüntüsü yayınlandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-08 16:00:48

Yenikapı Mitingi uydudan böyle görüntülendi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne ait helikopterle havadan yapılan denetimde, metrekareye düşen kişi sayısı analizi sonucunda yaklaşık 5 milyon vatandaşın miting için Yenikapı'ya geldiği ve bu rakamın bugüne kadarki mitingler dikkate alındığında rekor bir katılım anlamına geldiği belirtildi.

Miting alanına ulaşım için 7 bin otobüs, 203 tekne, 10 vapur ücretsiz hizmet verdi. Silivri, Bakırköy, Yenikapı, Sirkeci, Eyüp, Sütlüce, Haliç Kongre Merkezi, Beykoz, Üsküdar, Kadıköy, Pendik ile Adalar iskelelerinden deniz araçları hareket etti. Engelli vatandaşlar için 50 adet otobüs tahsis edildi ve engelli araçları için araç sayısı kadar engelli tabelası hazırlandı.

“İSTANBUL DÜNYAYI KORKUTTU”

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Pazar günü Yenikapı'da milyonların katıldığı “Demokrasi ve Şehitler Mitingi” İtalyan basınında da yankı buldu. Ülke basınında mitinge katılanların sayısının genellikle 1 milyon olarak belirtilmesi dikkat çekti.

Eski başbakanlardan Silvio Berlusconi'nin ailesine ait olan İl Giornale gazetesi ise milyonların katıldığı mitinge ilişkin haberinde, “İstanbul dünyayı korkuttu. Herkes Erdoğan için meydanda” başlığını kullandı ve sadece Türk bayrağının kullanıldığı etkinliğin “bir güç ve konsensüs denemesi” olduğunu belirtti.

Haber Ara