Dolar

32,4933

Euro

34,9474

Altın

2.428,81

Bist

9.795,46

Yenikapı'da tarihi buluşma

Türkiye bugün tarihi günlerinden birini yaşadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve üç siyasi parti liderinin bir araya geldiği Demokrasi ve Şehitler Mitinginde,

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-08 08:52:53

Yenikapı'da tarihi buluşma
Türkiye bugün tarihi günlerinden birini yaşadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve üç siyasi parti liderinin bir araya geldiği Demokrasi ve Şehitler Mitinginde, Türkiye darbeye hayır dedi.

İstanbul Yenikapı'daki miting alanı ile yurdun dört bir yanında toplanan milyonlara seslenen liderler, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Meclis Başkanı Kahraman, eski cumhurbaşkanlarından Abdullah Gül ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın yanı sıra iş, sanat ve spor camiasından da birçok isim dev mitinge katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından şehitler için Kur'an-ı Kerim okunup dua edildi.

Mitingde ilk olarak MHP Lideri Devlet Bahçeli konuştu:

"Hala terörist başı Gülen'i ülkemize vermemek için bin dereden su getiren ABD'ye, 15 Temmuz'u anlamayan Vatikan kafasına, darbecileri kollayan tüm ülkelere karşı Türkiye'nin büyüklüğünü gösterelim. Bir olalım, diri olalım."

Bahçeli'nin ardından kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, demokrasi kahramanlarını unutmayacaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, "15 Temmuz'un bir anlamı var artık. Bize uzlaşma kapısını araladı. Biz bu uzlaşma kültürünü daha ileriye taşırsak çocuklarımıza güzel bir ülke bırakacağız" dedi.

Milletin sevgi gösterisinde bulunduğu Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar da, hainlerin en ağır şekilde cezalandırılacağını belirtti.

Başbakan Binali Yıldırım, FETÖ terör örgütü liderinin Türkiye'ye getirileceğini ve yaptıklarının hesabını vereceğini ifade etti:

"15 Temmuz gecesi milletimize zehir eden terör örgütü lideri FETÖ Türkiye'ye gelecek hesabını verecektir. Aziz milletim merak etmeyin, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, birlikte Türkiye olacağız."

Meclis Başkanı İsmail Kahraman ise, darbeci hainlerin Türkiye Büyük Millet Meclisini bombaladığını hatırlatarak, Meclis'in ikinci defa gazilik payesini hak ettiğini belirtti.

Büyük coşkunun yaşandığı dev mitingde son olarak kürsüye Cumhurbaşkanı Erdoğan çıktı. Erdoğan, Amerika, Japonya ve Çin gibi ülkelerde idam yasasının olduğunu söyleyerek, Türkiye'de de siyasi partilerin, milletin vereceği karara uyması gerektiklerini ifade etti. Cumhurbaşkanı, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletin olduğuna göre, siz de idam talebinde bulunduğunuza göre bunun kararını verecek mercii TBMM'dir. Meclisimiz kararı verdikten sonra atılacak adım bellidir. Ben peşinen ifade ediyorum, onarım" ifadelerini kullandı.

Konuşmalarının ardından liderler sahneye çıkarak alanı dolduran vatandaşları selamladı.

Haber Ara